Kockázatmentes versenyzés

Hulmann Gábor és navigátora Molnár Zsolt, a Miskolc Ralin indult az idei évben először versenykörülmények között. Bár nem vállaltak semmi kockázatot, nagyon élvezték a Rallye2 mezőnyében való versenyzést. Gáborral beszélgettünk a verseny után.

Az év első versenyére készültél Miskolc előtt.

Idén nekünk ez volt az első versenyünk, mert az autó téli felkészítése egy kicsit elhúzódott! Kicsit nehezen hangolódtunk rá a gyorsokra, mert az utolsó pillanatig a versenyautóval kellett foglalkozni. A Rallye2 nem volt nekem teljesen új, mivel pár éve már volt szerencsém rajthoz állni három futamon is.

Mennyivel másabb felkészülni egy ilyen versenyre, mint mondjuk egy sprintre?

Sokkal összetettebb egy ilyen futam kezdve a VFTS szervizelésétől a megfelelő alkatrészek és gumik beszerzéséig. Valamint nem lenne szabad félvállról venni a mentális és fizikai felkészülést sem. Amire egy kicsit nagyobb hangsúlyt kell fektetni, mint a sprint versenyeken.

Kilenc gyorsasági várt rátok a szombati napon. Melyiket vártad a legjobban és melyiktől tartottál?

Nekünk és a kocsinknak is az első gyorsasági feküdt a legjobban, ezt már a pályabejáráson láttuk. A másik két gyorsasági is tetszett, a sok felhordást pedig meg kell majd szoknunk még a következő versenyeken.

Mi történt veletek a nem kicsit felhordásos pályákon?

– Igazán nagy kalandunk nem volt a verseny során, több kisebb mentésem volt, de egyiket sem nevezném “neccesnek”. Igazából a tempónk sem volt az élmezőnyhöz közel, talán ezzel lehet magyarázni a kevesebb kalandot.

A nap végére sikerült belerázódnotok?

Bár a nap végén sikerült a kategória és a Lada kupa harmadik helyére felérnünk, egyértelműen van mit fejlődnünk, ha ebben az erős bajnokságban további jó eredményeket szeretnénk elérni!

Hol láthatunk benneteket a legközelebb versenyezni?

Következő versenyünk Szombathelyen lesz május végén, amit nagyon várunk már!

Köszönettel tartozunk a családunknak és a barátainknak azért, hogy lehetővé tették számunkra ezt a nagy álmot, hogy ilyen színvonalas bajnokságba álljunk rajthoz!

Támogatóink: Invest Kft, Kaposi Transport, Kor-Fel, Mozaik Áruház, Fast Autó Kft, Vibex Hús, Exclusiv Ingatlan, Homokszórás Keszthely, Gaben Autó,Németh Ottó autófényező, Johs Pub, Oxxo Energy Drink,Tutto Bene Scarpe,Brand Shop.

Comments are closed.