Kilométergyűjtés a Hondával

A Bencs testvérek a Rallye2 bajnokság közben átestek egy autóváltáson, hiszen az őket hosszú évek alatt kiszolgáló Skodát lecserélték egy Hondára. Az idei évben a céljuk már csak az lehet, hogy minél jobban megismerjék az autót, illetve tisztességesen felkészüljenek a jövő évre. Zolival beszélgettünk az Eger Rali után és a Bózsva – Telkibánya között rendezett MARB futam előtt, ahol szintén indulnak.

Az Eger Ralin a Rallye2 mezőnye előtt láthattunk benneteket előfutóként. Tudatosan készültök az autóval a következő bajnokságra?

– Szeretünk volna minél több versenykilométert menni az autóval, de mivel a bajnokságban nem voltunk érdekeltek és egy két homológ cucc is hiányzik még így inkább előfutottunk.

Milyen tapasztalatokat gyűjtöttetek az autóról a szombati napon?

– Nagyon más a fék egy ilyen autón, teljesen széria, de még is nagyon megáll és a fék elosztást sem találtuk el, de hiszen ezért mentünk, hogy ismerkedjünk.

Mire lehet elég ez a technika a 2018-as bajnokságban?

– Hallottam egy két madarat csiripelni a jövő évi bajnokság kapcsán, ettől függetlenül szeretnénk sokkal előrébb végezni mint a Skodával.

Azért most már mentettek a Hondával jó pár kilométert. Miben különbözik a Skodától?

– Legfőképp a motorerőben. Sokkal másabb egy ilyen erős motorral terelgetni egy autót mint amikor lendületre van szükség, még ezt is tanulnom kell.

Vezetéstechnikailag mást igényel az autó?

– Nem teljesen, kicsit nehezebb, jobbak a gátlók, jobban átmegy mindenen, fel kell még gyorsulni hozzá.

A hétvégén indultok a Bózsva és Telkibánya között rendezett MARB futamon. Élesben?

– Ez is inkább teszt a számunkra és kilométergyűjtés, de azért sietni fogunk.

Márton Media Kft. Univer-Car Kft, Anetis Mérnökiroda Kft.

Comments are closed.