Kicsi maradt benne, de nem gond

Szabó Zsolt és kedvese Polereczki Ramóna, pályafutásuk során először teljesítették a porrogszentkirályi versenyt. Szenzációs pályán, végre sok néző előtt versenyezhetett a páros. Zsolt úgy érzi, hogy a maximumot hozták ki magukból és a technikából  is. Itt-ott maradt benne, de a lényeg az, hogy élvezték. Zsolttal beszélgettünk a verseny utáni napokban. 

Ha jók az információim először versenyeztetek a Somogybükkösd és Porrogszentkirály közötti útszakaszon. Hogyan szoktatok készülni, felírni egy számotokra teljesen ismeretlen pályát?

Az információid teljes mértékben helytállóak. Igazából nincs benne semmi ördöngösség, odamegyünk felírjuk, aztán kontroll, majd azután megyünk rajta párat és ahol kell pontosítjuk az itinert.   

Rengeteg néző előtt versenyezhettetek és az időjárásra sem lehetett panaszotok a vasárnapi nap folyamán. Hogyan éltétek át a verseny négy gyorsaságiját az autóban Ramival?

Maga a pálya szerintem nagyon jó és technikás, javarészt fényes aszfalt, így szerencsénk volt, hogy száraz volt a pálya, esőben valljuk be, elég extrém lett volna. Így is sokat csúszkáltunk az utcai gumikkal, de megoldottuk gond nélkül. Az első gyors nekünk kicsit tapogatózós volt, másodszorra azért már bátrabban jöttünk, nem nagyon spóroltunk, maximum egy-egy neccesebb helyen kapkodtam el a gázt, amit a harmadik és a negyedik gyorsaságin már átnyomkodtuk, de a belsők alapján találtunk olyan pontokat, ahol még jobban átfér. Majd jövőre. 😊 Sajnos az időmérés nem volt a helyzet magaslatán, így kicsit feszültek voltunk a verseny végéig, hogy az elmért időkkel mi is lesz, de a rendező korrektül jóváírta azt az egy percet a verseny végén, amit az első két gyorson kaptunk ajándékba.

Minek köszönhető, hogy folyamatosan tudtatok gyorsulni a verseny folyamán.

Sokat nem gyorsultunk. Egy-két másodperc maradt benne gyorsonként. Jól éreztük magunkat az autóba, maximális volt az összhang szokás szerint.

A maximumot hoztátok ki a hétvégén a csomagotokból?

Kicsi maradt benne, de nem gond. Az autó egyben van, a gyereknek is megmaradtak a szülei, serleget is vittünk haza neki, úgyhogy panaszra nem lehet okunk! A 3-as kategória harmadik hely és a Street Kupa második helyezéssel nem kell szégyenkeznünk. Gratulálunk az előttünk végzőknek, ígérjük jövőre gyorsabbak leszünk.

Köszönjük támogatóink töretlen bizalmát: BASE-INVEST KFT., ÁGI-FON KFT., BG MÉRNÖK ZRT., KONSTRUKTOR-ÉPÍTŐ KFT., PLAN-DENT KFT., PRESTING OPTIMUM MÉRNÖKI ZRT., VIRIDIS-ÉRTÉKADÓ KFT., badogosuzletpecs.hu. Köszönjük ezúton is Guzi János barátom egész hétvégés segítségét és jelenlétét, a Mecseksport Egyesület támogatását.

Köszönjük a TD Autómentés közreműködését az autószállításban!

Comments are closed.