Ki voltak már éhezve a versenyzésre!

Balázs Bence és Csató Roland kettőse a Rally2 osztályában, a P13-as kategóriában vettek részt a hosszúra nyúlt téli szünet után a Salgó Ralin. A fiúk egy defekt következményeként becsúsztak egy mély árokba, ahonnan nézők segítségével tudták folytatni a versenyt, de a futómű geometriát egy kicsit újragondolták eközben. Küzdősen, de meglátták a salgótarjáni céldobogót, vele együtt pedig a harmadik helyért járó serlegeket!

Hogyan vészeltétek át ezt a hosszúra nyúlt “kényszerszünetet”?

– Próbáltuk a szünetet kihasználni és az időt fejlesztésekre fordítani, ami véleményem szerint jól sikerült, de ez majd szezon közben kiderül.

A Salgó Ralival kezdődött az idei Rally2-es bajnokság, de sajnos a két etap miatt igencsak nyögvenyelősen…

– Ennyi kihagyás után ki voltunk már éhezve a versenyre, az időjárás végig kiszámíthatatlan volt és a két etap sem esett jól szerintem senkinek. Mindezek ellenére végig jó kedvünk volt az autóban.

Aztán Mátraszentimre és Mátrakeresztes között jöttetek egy abszolút tizenhatodik időt!

– Ez volt az első éles gyors, épp ezért elejét a nedves út miatt kicsit elóvatoskodtam, de összességében a végére egész jót jöttünk.

A második körben viszont már nem sikerült megfelelő tempót találnotok és még a kategória dobogójáról is lecsúsztatok…

– Sajnos a második körben egy defektet követően beestünk az árokba. Elég rossz helyen voltunk, de a nézőknek, valahogy mégis sikerült kiszedni minket, innen is nagyon köszönöm nekik. Sajnos az autó futóműve megsérült, így az utolsó gyorson már nem bírtunk versenytempót menni. Jobban belegondolva csoda, hogy behoztuk a célba.

Lehet erre a versenyre bármit is építeni, amit a jövőben tudtok majd kamatoztatni?

– Egy kis tapasztalatot tudtunk gyűjteni, pár dolgot át kell gondolnunk az autón. Remélem Miskolcra összeáll minden és tudunk egy jót versenyezni.

Köszönöm a családomnak és az ismerőseimnek a támogatást. Külön köszönet a felkészítésért és a szervizért a Nagy Autószerviznek és a PSZA Motorsportnak.

Támogatók: Binary Logic Kft., Hész-Vill Kft., Petró-Ép Kft., Quality Car Repair Kft., Nagy Autószerviz Eger, Spec Parts,P ityko Faloda.

Comments are closed.