Kezdik felfogni, hogy mit is értek el az idei évben

A Nyíregyháza Ralin elért eredmény(ek)nek köszönhetően bajnok lett Speedy legénysége a Lada Kupában és a P12 kategóriában is. Bacsa Tamásnak és navigátorának Hanyik Gergelynek még kell egy kis idő amire felfogják, hogy mit is értek el az idei évben. 

Először is gratulálunk a bajnoki cím(ek)hez!!! 🙂

– Köszönjük a RallyFeeling-nek a gratulációt! Sokan gratuláltak már, ami nagyon jól esik, így most már kezdjük mi is felfogni az év végi eredményt.

Nehéz volt úgy versenyeznetek a Nyíregyháza Ralin, hogy a cél érdekében azért nem nagyon lehetett hibáznotok?

– Valóban, végig hibamentesen kellett közlekednünk a cél érdekében és az is igaz, hogy nagy volt a nyomás rajtunk, mivel szinte az összes pálya hosszú, nehéz és technikás volt, amik folyamatos koncentrációt igényeltek. A taktika pedig az volt, hogy a Hulmann Gabit végig magunk mögött kellett tartanunk, szerencsére ez sikerült is.

Hogyan sikerült a szombati napotok?

– Izgatottan vártuk a reggeli rajtot. Már a pályafelírás során tudtuk, hogy a szombati első szakasz (Újhuta-Bózsva-Telkibánya) nem lesz gyerekjáték, sikerült ezen a szakaszon abszolút harmadik időt menni. Nagyon élveztük minden egyes kilométerét, ez egy igazi rally pálya, még sok ilyet szeretnénk. Következett az Abaújvári elágazás. Füzér gyors, amit szintén nagyon vártam, ennek ellenére mégsem sikerült jó ritmusban autóznunk rajta. Itt nem voltam magammal megelégedve, viszont a következő szakasz, az Erdőbénye-Aranyospuszta kárpótolt mindenért, sikerült egy abszolút második időt autózni. Végül az első kör utolsó gyorsaságija a Mád-Disznókői speciál nagy kérdőjeleket tartogatott számunkra. Le a kalappal a szervezők előtt, ez szintén egy baromi jó szakasz volt. Innen pedig boldogan mentünk a szervizbe. Az autót egyben volt, rendbe éreztük, de a szervizben a srácok ezt meg is erősítették bennünk.

A nap végére már igencsak veszélyesek lettek a szakaszok…

– A második körnek vegyes érzésekkel, lámpákkal felszerelkezve indultunk neki. Az időjárás percről percre romlott, a hatalmas köd számunkra élvezhetetlenné tette a verseny hátralevő részét. Ritkán, vagy talán még sosem mondtunk ilyet, de mi ebben most nem leltük örömünket… Ezt leszámítva az év egyik legjobb versenye volt. A Krehlik-Madarász párosnak pedig gratulálunk az abszolút bajnoki címhez.

Egy nehéz, de annál sikeresebb év van mögöttetek. Összefoglalnád egy pár mondatban az éveteket?

– Mindig azt mondják, a rossz után következik a jó. Ez ránk teljesen igaz volt ebben az éven, hiszen Egerben egyből egy motorproblémával kezdtünk, aminek sajnos súlyos anyagi vonzata volt, de nem adtuk fel. A Székesfehérvár Ralin, a Baranya Kupán és a Salgó Ralin elért eredményeinknek köszönhetően az abszolút, valamint a Lada Kupa és a P12-es géposztály értékelésben is sikerült előre tornázni magunkat. A Nyíregyháza Rallye volt a sorsdöntő, ahol kiderült, hogy sikerül-e megszerezni a kategória bajnoki címet. Most már büszkén állíthatjuk, hogy a rengeteg munka és áldozat meghozta a várva várt gyümölcsét. Mindenkinek nagyon köszönjük az egész éves munkát, beleértve azt is, aki csak egy kicsit is tett hozzá.

Mik lehetnek számotokra az elérhető célok a jövőben?

– Nagyon szeretnénk menni jövőre is a Rallye2 bajnokságában, számunkra a típusváltás szóba sem jöhet, ezt az évet is nagyon nehezen hoztuk össze. Természetesen nyitottak vagyunk az új dolgokra, lehetőségekre, de mi egy hasonló évvel is ugyanígy megelégednénk.

Hálásan köszönjük a családunk, csapatunk egész éves munkáját, úgy gondoljuk, hogy profi és egyben tapasztalt szakemberekkel vagyunk körülvéve, beleértve, egyben kiemelve édesapámat Bacsa Kálmánt. Valamint köszönet minden egyes barátnak, cimborának a segítő, biztató szavakért.
 
Támogatóink: Race1.net., Senio Kft., Pietra csempebolt., Millers Oils., Tiszák Kft., Lisztes Trans., Balog és Fia gumiszervíz., Precedent., Optimit Hungária Kft., Kalmár Norbert., Kiss Zoltán EV., Szabó Ákos., Kiss Tamás (Express Autócentrum)., Szombati Rally Team., Virágok Vandától.

Comments are closed.