Kezdetleges gyermekbetegségek

Rektenwald Erik hosszú idő után végre kipróbálhatta az új autót a Bakonya Ralin. Sajnos a kezdetleges gyermekbetegségek miatt a versenyt fel kellett adniuk, de Erik ad még egy esélyt az autónak. 

Végre eljött a nagy nap és az új autóval indulhattatok!

– Igen, már elég régóta vártam, vártuk ezt a pillanatot. Nagyon sok munka volt vele. Miután kiderült, hogy elmarad egy-két verseny, amin szerettünk volna menni, tovább építettem és úgy éreztem most van készen. A terv az volt, hogy menjen az autóba jó pár versenykilométer és teszteljünk. Mivel eddig csak az utcán mentem vele összesen húsz kilométert előtte.

Sajnos már az első gyorsasági szakasz sem sikerült számotokra a legjobban…

– Kicsit bealudtunk! 🙂 Kényelmesre vettük a figurát reggel. Gondoltuk ráérünk még beállni a rajtba. Későn mentünk gumit és féket melegíteni, így kikéstünk. A navigátorom a kapkodásban az én sisakomat vette fel, így az átbeszélő nem volt rendben. A kesztyűm a műszerfalon maradt. A motor nem úgy szólt, ahogy előtte, valami nem volt ok, ami később ki is derült… Szóval tragédia volt a kezdés!

A folytatásban pedig szétment a váltó, majd később a motor is…

– Igen. Utána jött a feketeleves. A harmadik gyorsaságin eltűnt az ötödik és a hatodik sebességünk. A negyedik gyorson pedig a motor unta meg a játékot. Eltűnt az erő, ami addig sem volt túl sok. Így feladni kényszerültünk a versenyt… Itthon kiderültek a hibák. Az új váltóban felrobbant egy kapcsoló tárcsa. Szerencsére nem akadt össze a többi résszel. A motorban pedig a szelepállító csavar lazult fel és leesett az egyes henger himbája. Kezdetleges gyermekbetegségek. 🙂

Mit éreztél, mennyire voltál csalódott a verseny feladása után?

– Mivel még soha nem kellett feladnom versenyt, így nagyon nehezen viseltem a dolgot. Hazafelé arról beszélgettünk a navigátorommal, hogy eladom az autót és vége, vagy veszünk egy megbízható autót. (Olyat még nem láttam soha! 🙂 ) Mikor kiderültek a problémák itthon, úgy döntöttem, kap még egy lehetőséget a bizonyításra.

Ha üzembiztosabb lesz az autó, milyen eredményeket lehet vele elérni szerinted?

– Mivel az autóban jelenleg minden új, ezért szokni kell. Most mentem először új slick gumival is. Azt is meg kell tanulni használni. Azt hiszem a futóművünk tökéletes. Csiszolni kell a dolgokat. Nem tudom hová lesz jó az autó. Azt hiszem, én leszek kevés, nem az autó. A mezőny eleje nagyon kemény. Ügyesek és gyorsak is. Nem velük fogunk versenyezni, az biztos. Addig megyünk, amíg élvezzük.

Szeretném megköszönni a csendes hallgatást és segítséget a családomnak, hogy csinálhatom ezt. Bútor Robi barátomnak a tanácsokat és ötleteket, nagyon sokat jelentettek. Lőwy Ervin barátomnak (navigátoromnak), hogy visszaadta a sisakomat! 🙂

Comments are closed.