Kevés, de fontosnak tűnő pontok

M6LOG Rallye Sprint 2017  – Tim Gábor / Timár Tamás

Milyen megfontolásból vettetek részt a M6LOG Rallye Sprinten?

– Idén nem indultunk még déli régiós versenyen, pedig sokszor hívtak már, illetve kellettek a pontok is. Mivel már sok versenyt hagytunk ki idén, már nem engedhetjük meg magunknak a luxust, hogy válogatunk a versenyek között. Mennünk kell.

Előzetesen izgalmasnak tűnt az éjszakába nyúló versenyzés és a váltakozó szakaszok?

– Persze! Mint ismeretes talán, ez az első ralis idényünk, volt néhány kisebb próbálkozás, több Szilveszter Rallye, de nincs tapasztalatunk. Ez a verseny egy igazi kihívásnak ígérkezett.


Hogyan értékelnéd a versenyeteket?

– Ha egy szóval kell, akkor pocsék. Egy pályafutóműhöz nagyon közeli, belépő szintű állítható szettünk van, ami már jobb, mint a régi, keményített utcai, de ezen a pályán nem működött. Már az első gyorsaságin is az életünkért küzdöttünk. Láttuk győzelemre semmilyen esélyünk nincs, ezért a többi gyorson nem vállaltunk extra kockázatot. Nem engedhetjük meg magunknak, hogy összetörjük a kocsit.

Sikerült fontos pontokat szerezni a bajnokságban?

– Ha innen nézzük, akkor igen. A MARB értékelésben szerzett két pont, még a végelszámolásnál fontos lehet. De nem ezért jöttünk, azonban be kell látni, hogy most nagyon elvertek minket.


Mennyire volt szokatlan a sötétben való versenyzés?

– Szokatlan volt, mert ez volt az első ilyen.  😀  Persz, Szilveszter Rallye-n már volt esti szakasz, de azt a pályát ismerem, illetve még pályaversenyző karrierem során mentem Endurance futamokon, mint a 12 órás Magyar Nagydíj, vagy a Dubai 24 órás. De azt is láttuk, hogy a kis tákolt lámpasorunk már kevés. Ezen a téren fejlesztenünk kell.

Sajnos ez a verseny is nehezen jött össze nektek az anyagi körülmények miatt…

– Ezt már lassan megszokjuk. Épp annyi pénzünk volt, hogy nevezzünk, tankoljunk és egy olcsó szállást találjunk. Se jobb gumi, se semmi. Nem fogok emiatt panaszkodni, mindenki ebben a cipőben jár itthon. Már nem is morgolódunk ezen, annyi bajnokságot megnyertem már és vártam, hogy utána valami történik, de soha nem történt meg a csoda… Ez van. Járjuk a saját utunk, és örülünk minden versenynek, ahova el tudunk jutni. Timár Tomi navigátorommal, Bende Imi menedzseremmel, amit tudunk összeadunk és ebből a kis pénzből ez a szint tartható.

Hogyan tovább és kit keressenek a leendő szponzorok? 🙂

– Idén minden olyan MARB versenyre el akarunk menni, amit megtartanak. Már nincs taktikázási lehetőség, fogynak a versenyek. Továbbra is meg szeretnénk nyerni a MARB összetett és a kategória értékelést. Ha nem ezt akarnánk, akkor nem is lenne értelme az egésznek.
Leendő szponzorok? Nos akár a facebook-on (facebook.com/timgabor) vagy e-mailen (info@timgabor) illetve a weboldalamon (www.timgabor.hu)

A gyenge verseny ellenére nagyon sokan szurkoltak nekünk, ezt kiemelten szeretném megköszönni! Illetve minden támogatónknak, akik próbálnak a maguk eszközeivel, lehetőségeikkel segíteni: Wortmann Cars Garage, GHS Intertransport, Japker, SIMCO, Fitness Factory, EBC, D2Racing.Comments are closed.