Kétszeres Bajnokként, idén is a bajnoki cím a cél!

Második alkalommal szerezte meg kategóriája bajnoki címét 2017-ben Márton Ferike, aki Dudás István Mártonnal, a MARB Északi régiójának futamain gyűjtögette serényen a pontokat. Ladás versenyzőink az év utolsó pillanatáig csatáztak a géposztály elsőségért. Az évzárón, Sátoraljaújhelyen is szenzációsan szerepeltek, így a céldobogón nem csak a futam remek eredményét, hanem az éves győzelmüket is megünnepelhették.

Márton Ferenc 2017-ben újra a MARB Északi régiójában állt rajthoz, A-s Ladájával, azzal a nem titkolt szándékkal, hogy a 2016-ban megszerzett Lada A/2 kupa bajnoki címét első alkalommal megvédje. A kitűzött cél elérésében új, ám tapasztalt sofőr, Dudás István Márton volt Ferike segítségére az elmúlt esztendőben.

A kategóriában népes és ügyes ellenfelekből verbuválódott társaság gyűlt össze, amit az bizonyított a legjobban, hogy legtöbbször tizedmásodpercek döntöttek a gyorsasági szakaszok végén a helyezésekről. Nem unatkoztak Ferikéék, két lábbal kellett egész évben taposni a gázt, miközben minden egyes jó féktávért imádkoztak, mert a legapróbb hiba is azonnal megbosszulta magát, a géposztály eredménylistájának még a végére is taszíthatta volna őket, akár egy elenyésző probléma is, annyira szoros volt mindig az állás.

Ebből nem nehéz kikövetkeztetni, hogy az éves dobogós helyezések sorsa az évzáró, sátoraljaújhelyi futamon, a Certa Rallye-n dőlt el, ahol Ferikének és Dudinak sikerült hibátlanul autózni és bebiztosítani az év végi sikert.

A legnagyobb trófeákat 2018-ban, harmadjára is szeretné elhódítani Ferike, akinek idén Csák Alex lesz a társa, de a tavalyi tapasztalatok alapján úgy készülnek, hogy ez garantáltan nemlesz sétagalopp. Az előzetes hírek szerint minden futamon tíz felett lesz az A/2 Lada kupában a nevezők létszáma, a kategória pedig jó autókat és jó kezű pilótákat fog rendszeresen, nagy számban felvonultatni, így idén lesz miért sietnie a Márton- Csák duónak.

Ferikéék foglalkoznak az előre lépés gondolatával, szemezgetnek a Rallye2 Bajnoksággal, de az idei évben még biztosan maradnak a MARB északi régiójában az East Motorsport Kft versenyzői. Egy Rallye2-ben is ütőképes autó megépítését az idő rövidsége nem engedi most meg a számukra, év közben pedig nem szeretnének bajnokságot váltani a fiúk. Ám 2019-ben akár még erre is sor kerülhet. A lényeg, hogy előbb legyen meg az újabb bajnoki cím, aztán ráérnek a folytatással foglalkozni.

Együttműködő partnereink és támogatóink:

Mika Gábor e.v., Toptimber- Road Kft, Vári- Vill Kft, Alpha Machine Kft, Extrapalett Kft, ZÉG Kft, Certa Kft, Alu Casting Support Kft, Orbitex Kft, Bon Copy Kft, A1 Autósbolt Sátoraljaújhely, Alfa fatelep, Megálló Fogadó Pálháza, Vadász Panzió- Söröző Hollóháza, Moravszky Pékség Pálháza, Fa-Forg-Tech Hungária Kft, Jancsi- Car, Faház Presszó Kishuta, Yamaha Karsai, Roli-Car, Szalontai és Fiai Pálinka, Judit Fodrászat és Műköröm építés, Nádaskai Nikoletta Vállalkozó

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Comments are closed.