Kellett a lelkének a jó eredmény

M6LOG Rallye Sprint 2017 – Hajdu Zoltán / Jozipovics Tímea (Lada 2107)

Eléggé szokatlan versenykiírása volt a M6LOG Rallye Sprintnek. Különböző gyorsaságik, sötétben való versenyzés.

–  Igen, eléggé változatos programot sikerült összeraknia a Tibiéknek, amiért ezúton is köszönet érte nekik! A tavalyi évben is nagyon tetszett az éjszakai verseny, most kiváltképp vártam, mert nem mentem még 10 km-nél hosszabb gyorsaságin soha!

Halljuk, hogyan sikerült a verseny öt gyorsaságija?

– Híven önmagamhoz, az elsőn sikerült mindjárt bealudni, ezen dolgoznunk kell a jövőben! Ki kell találnom, hogy hogyan tudom az első és az utolsó köröm között csökkenteni az eltérést! A második gyorson már sikerült picit felpörögni és úgy érzem, hogy magunkhoz képest sikerült egy elég húzósat menni! A harmadik gyorson ezt tudtuk folytatni, ez volt az utolsó rövid pálya. Egy picit zavart a szürkület, de elfogadhatónak értékeltem! Itt már láttam, hogy ez nagyon szoros lesz, mivel 4-en jöttünk 1,1 másodpercen belül! A negyedik gyors volt a legrosszabb! Az új részen nem sikerült pontosan belőni a lassító féktávokat! Így a kis előnyünk Janikával és Bajusz Krisztiánnal szemben gyakorlatilag semmivé lett! Az ötödik gyors úgy érzem viszont, hogy jól sikerült!

Melyik szakasz tetszett a legjobban és miért?

– Az utolsó gyors tetszett a legjobban, itt a sötétben jobban sikerült eltalálnom a féktávokat a lassítok előtt! Janika 0,7 másodperccel volt mögöttünk, mögöttük meg a Krisztián 0,4 másodperccel!!! Így nagyon izgalmas volt egész végig a verseny! Fekete Andrisék picit távolabb voltak végig, ezúton is gratulálunk nekik, nagyon ügyesek voltak!

A verseny folyamán fokozatosan kúsztatok fel a DRSK mezőnyének abszolútjában.

– Igen, végre sikerült versenyben maradni végig! Sajnos a Balázs Gábor kiesett a játékból a negyedik gyorson, amit nagyon sajnáltam. Hiszen egy hosszú kihagyás után nagyon jól autózott, ezúton is gratulálok nekik!

A második helyezés igencsak dicséretre méltó!

– Őszinte leszek, ez már kellett a lelkemnek! Nagyon sok gyerekhiba jött ki a kocsin ebben az évben és talán az elmúlt években nem estem ki annyiszor összesen versenyből, mint az idén!

Mik a tervek még az idei évre?

– Idén szeretnénk még indulni a hátralévő három futamon és lehetőségeinkhez képest minél előrébb végezni! Nagy álom lenne indulni a Szilveszter Rallye-n és újra Horvátországban, a Santa Domenica Rallye-n!

Köszönöm az egész csapatnak a rengeteg segítséget! Katona Lászlónak az autófelkészítést! Borsos Péternek és Pazaurek Janinak a szervizelést! Szauer Gergőnek a sok segítséget és a kategória társaknak a szoros, de ugyanakkor nagyon jó hangulatban megélt csatát!

Comments are closed.