Kedvezett nekik a hazai pálya

Rácz Tiborék sajnos az idei évben kevés versenyen tudnak indulni, de a számukra hazai pályának számító Baranya Kupán megmutatták, hogy tudnának egész évben eredményesen versenyezni, ha engednék a piszkos anyagiak. Tiborral beszélgettünk a versenyük történéseiről. 

Az idei évben eddig csak a Miskolc Ralin indultatok. Nem sok ez a kihagyás a versenyek között?

– Dehogynem sok, én is nagyon érzem, biztosan gyorsabbak lennénk, ha gyakrabban ülnénk a versenykocsiban! Gondolom az oka sejthető!

A Baranya Kupán viszont végre újra rajthoz állhattatok, bár a felkészülés most sem volt zökkenőmentes.

– Kicsit “ellazáztuk” a felkészülést és az utolsó napokra több minden maradt, mint kellett volna. E miatt is volt pici hiba a futóműben, de a Mecsek Ralira orvosoljuk!

Az első napon egy prológ és egy gyorsasági szakasz várt rátok. Hogyan sikerült teljesíteni ezeket a “feladatokat”?

– A prológ szerintem vacakul ment. Nem egészen olyan a futómű, amilyennek szeretem, tempónál jó, de a szűk kanyarokban nem fordul. Az első gyors rögtön vicces lett, Hetény előtt az utolsó lassítónál elmelegedett a fék, de viszonylag jó idővel leértünk. Kezdésnek nem volt rossz, de a sok kihagyás érezhető.

Szombaton már a nap elején a D2 kategória élére álltatok.

– Kicsit összekaptuk magunkat, ilyenkor derül ki, hogy tud-e a navigátor gyorsítani! Viktornak szokott ez sikerülni! Jó csaták alakultak ki, ment az adok-kapok. Tetszett az egész nap nagyon, mentünk szakadó esőben, szárazon és sötétben is. Néhányan hiányoztak a Historicos Ladás brigádból, de jó volt a hangulat a szervizparkban is! Nekünk kedvezett a hazai pálya most.

A napotok viszont nem volt zökkenőmentes. A célon egy kicsit túllőttél Remeteréten, majd az autó is kezdte megmakacsolni magát a nap vége felé.

– Nem tudok tolatni… százzal! Árpádtető céljában kicsit később fékeztem és a poron megforogtunk, de szerencsénk volt, mert a nagy fákat elkerültük, csak egy vékonyabbat találtunk el. Mostanában több ilyen kalandunk van, mint szeretném. Lényeg, hogy mindig szedjetek ki! A nap végén a hátsó lökhárító már nem akart velünk jönni, de nem engedtük el, kicsit húzni kellett!

Nem lehettek elégedetlenek, hiszen a D2 kategóriát megnyertétek, a D csoportban pedig a harmadik helyért járó kupa lett a tiétek!

– Teljesen elégedettek vagyunk az eredménnyel, főleg mert tudjuk, hogy maradt benne sok. Technikailag is bőven és én is tudok még gyorsulni. Jó pályákon, sok kilométeren keresztül versenyeztünk, jól éreztük magunkat és ha ez néha kívülről is látszik, akkor sikeres volt a hétvégénk! A következő futam nekünk kimarad, de Mecseken támadunk!

Mint mindig, most is sok segítséget kaptunk barátainktól, a szervizcsapattól és támogatóinknak is nagyon köszönjük!

Vattenteknik.hu, Etoablakpecs.hu, Gealan, Pannoniaradio.hu, Sopianae Tse, Otisz Paintball Team, Starguard.hu, Szedibau, Aszallito.hu.

 

Comments are closed.