Kalandban nem volt hiány

Az amatőr ralikrosszban már bizonyító Zarándok Balázst hajtotta a kíváncsiság, hogy kipróbálja magát egy sprint jellegű rali versenyen is. 

Mit kell tudniuk az autósport szerelmeseinek Zarándok Balázs eddigi karrierjéről?

Körülbelül tizenöt éve kezdtem el versenyezni az ádándi rallycross pályán. Természetesen Ladával. 🙂 Akkoriban még rengeteg földes, murvás amatőr verseny volt, ahol el tudtunk indulni. Mernye, Somogygeszti, Tamási, Királyszentistván, Ötfa stb.. Aztán körülbelül négy évig mentünk a Tamási Motorsport által szervezett aszfaltos sprinteken is. 2009-től a Sió-Rally autósparknál kezdtem el dolgozni instruktorként és itt rengeteg versenykilométert és tapasztalatot szereztem. Itt alakult ki a BMW iránti rajongásom. Az elmúlt 3-4 évben amatőr rallycross versenyeken indultam Ádándon, a Sió-Rally versenyein, valamint Nyirádon a Racing Stars bajnokságban, ahol idén div.10 első helyezést értem el.

A méltán népszerű Rally Show Santa Domenica versenyen vettetek rész az elmúlt hétvégén. Aki nem volt még ezen a versenyen, hogyan csinálnál neki kedvet, hogy jövőre részt vegyen déli szomszédaink rendezvényén, akár versenyzőként, akár nézőként?

Santa Domenica szerintem egy nagyon jól megszervezett verseny, rugalmas rendezőkkel és izgalmas, változatos pályával. Aki szereti a laza talajt, annak ez egy fantasztikus élmény. A nézőket pedig nagyon komoly mezőny és sok látnivaló várja.

Ti milyen célból adtátok le a nevezéseteket az idei versenyre?

Én régóta csak rallycross versenyeken indultam és szerettem volna kipróbálni egy ilyen sprint jellegű versenyt is murván.

Halljuk milyen kalandokban volt részetek a verseny folyamán?

Kalandban nem volt hiány. Rögtön az első futamban az erdei szakaszon felcsúsztunk egy partoldalra, ahonnan nem akart lejönni a kocsi. Húsz másodperc előre, hátra, tiltatás után végül sikerült tovább mennünk. A második futamban utolértünk egy Ladát, amivel nem lenne gond, hisz szeretem a rallycrosst, de ezen a szűk pályán nem tudtuk megelőzni és kettő kilométeren keresztül üldöztük, mire sikerült az előzés. Az autó tökéletesen működött, azzal semmi gond nem volt.

Az utolsó gyorsaságit már nem rendezték meg.

A balesetek miatt nagyon elhúzódott a negyedik futam, ezért a látási körülmények miatt törölték az ötödik futamot. Ez szerintem jó döntés volt, mert sokan nem voltak felkészülve a sötét futamra. Részemről mehetett volna tovább, én vittem lámpákat! 🙂

Milyen további terveid vannak még az autósportban?

Nehéz kérdés. Szívesen mennék hasonló versenyeken, de mivel a hátsókerék nagy köbcenti elveimből nem engedek, így ez Magyarországon kilőve… Legszívesebben a rallycross bajnokságban indulnék, de ehhez még sok minden kellene. Egy biztos, valahol menni fogok és jövőre is indulok Santa Domenica -n.

Köszönetet szeretnék mondani mindenkinek, aki segített abban, hogy az idei évem ilyen eredményes legyen. Sorolni nem szeretném mert nem akarok kihagyni senkit. Külön köszönet: a Sió-Rally Autós Park-nak a lehetőségért, s Full Auto SE-nek, hogy segítettek kijutni Santa Domenica – ra. A barátnőmnek a kitartásért, a családomnak a támogatásért, Édesapámnak, hogy elindított ezen az úton.


Comments are closed.