Jót tett az idei változás

Aquaprofit Eger Rallye2 2017 – Rallye2

Jánosa Ákos – Rubóczky Attila (Peugeot 208)

Nem indultatok tét nélkül neki az Eger Ralinak, hiszen még esélyetek volt az év végi összetett harmadik helyre is. Nem nyomasztott a teher?

– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem járt a fejemben akár a verseny közben is, de az év eleji célom az volt, hogy abszolút ötben végezzünk, és ez sikerült is – kezdi a beszélgetést Ákos.

Már az első kör végére majd fél percre voltatok az első helytől…

–  Sajnos az első gyors beírójában lefulladt az autó, mint kiderült a kuplung nem emelt ki, hiába nyomtam be a kuplungot. Ehhez az autóhoz nem kell a kuplungot használni váltáskor, de a rajtba jól jött volna. Kanyik Antiék nagyon ügyesen és gyorsan versenyeztek egész hétvégén és azokon a gyorsokon is jobbak voltak nálunk, ahol nem volt műszaki problémánk. Ezúton is gratulálok nekik!

A folytatás már jobban sikerült?

– Igen, az előbb említett műszaki hibát a szervizben elhárították, így elkezdhettük a felzárkózást.

Az abszolút második helyen fejeztétek be a versenyt, ami önmagában egy nagyon jó eredmény!

– Igen, de nem volt elég az év végi abszolút harmadik helyezéshez, de ha év elején valaki azt mondja, hogy negyedikek leszünk, beleegyeztem volna.

Új autóval és csapattal kezdtétek az idei évet. Bejött a váltás?

– Azt gondolom, hogy számomra jót tett a változás, sokat gyorsultam magamhoz képest és egy fantasztikus autóval és egy még fantasztikusabb csapattal versenyezhettem a 2017-es esztendőben.

Mit hozhat a közeli és a távolabbi jövő Jánosa Ákos számára a raliban?

– Még pontos információkat nem tudok a jövőt illetően, de biztosan marad a Peugeot és a BERÉNYI RACING.Comments are closed.