Jól sikerült improvizálni

21. TAXI4 Mikulás Rallye

Hulmann Gábor – Koltai Tibor (Lada VFTS)

Milyen célból neveztetek az autót és embert próbáló Mikulás Ralira?

– Az idei Mikulás Ralin való indulást már tavaly eldöntöttem mert nagyon sok élményt adott nekem ez a verseny a múlt évben is. Nem volt kimondott célkitűzésünk a futam előtt csak, szerettünk volna egy jót autózni és kihozni az adott helyzetekből a maximumot! Idén is mint a tavalyi évben Koltai Tibi barátommal indultunk, akitől rengeteget tanulok egy ilyen futam alkalmával – kezdi a beszélgetést Gábor a Mikulás Rali után.

Mennyiben volt másabb a felkészülésetek egy murvás versenyre, mint egy aszfaltosra?

– A felkészülés hasonlóan zajlik mint más versenyekre, viszont egy picit nagyobb hangsúlyt fektetek a kocsi gondos átvizsgálására. Az utolsó csavarokat így kétszer is megnézem, nehogy ott okozzon valami nem várt meglepetés ahol nem is számítok rá. 

Egy pár mondatban összefoglalnád nekünk, hogy mi történt veletek a verseny hat gyorsaságija alatt?

– A reggeli gyorsaságit a megbeszéltek alapján erősen kezdtük, hogy betudjuk lőni a helyünket a mezőnyben és nekem ez a szakasz tetszett a legjobban. A második gyorsasági elég defektveszélyes ezért ott próbáltuk ezt szem előtt tartva megválasztani a helyes tempót. Mivel elég jól eltűntek a saras részek ezért a harmadik gyorson is azt a tempót tudtuk tartani, amit még biztonságosnak ítéltünk és az élvezetet sem kellett mellőznünk. A negyedik gyors vége felé volt egy kis fékproblémánk, beesett a fékpedál az utolsó pár kanyart így abszolváltuk. Gyorsan kiküszöböltük a hibát és siettünk az 5-ös gyors beírójába, ahová éppen időbe érkeztünk. A maradék két gyorson már a célba érkezést és a helyezésünk megtartását tartottuk szem előtt.

Nincs miért szégyenkeznetek, hiszen nagyon jó időket autóztatok végig a verseny folyamán!

– Az időeredményeinkkel elégedettek voltunk, szeretem a murvás futamokat mert sokszor kell improvizálni és gyorsan alkalmazkodni a változó körülményekhez.

Hogyan foglalnád össze a lassan mögöttünk hagyott 2017-es esztendőtöket?

– Az idei évünk, ha lehet ezt mondani, eredmény szempontjából az eddigi legsikeresebb. Egy újabb régióban tudtunk gyorsak lenni és újabb pályákat ismertünk meg, ahol fantasztikus küzdelmek alakultak ki.

A jövő évben mik lehetnek a céljai Hulmann Gábornak a raliban?

– A jövő évről még nincsenek konkrét elképzeléseink, sok tervünk van, hogy tudnánk folytatni a versenyzést. Mint minden ez is csak annak a függvénye, hogy hogyan tudjuk összerakni a költségvetésünket és az mire lesz elég!

Köszönet a családomnak és a szervizeseimnek, valamint a szurkolóinknak!

Köszönjük támogatóinknak: Invest Kft; Taneco Kft; M4 Tech Kft; Magyar Bau Kft; Sopianae TSE; Platán Bt; Op Home Kft; Kor-Fel; Wieds; Vibex-Hús; Gastro Inox;Farkas Autósbolt; Mozaik Áruház; Hévíz Város;Homokszórás Keszthely; Kaposi Transport; Tutto Bene Scarpe; Brand Shop; Pacskó Aztószervíz; Németh Ottó Autófényező; Dekorland; Gaben Autó;Oxxo Energy Drink;Johns Pub; Exclusive Ingatlaniroda; V-Boys; Szőke Szervíz; V.Profi. 
 

Comments are closed.