Jól kezdték az idei évet, de a folytatás kétséges

Az Eger Ralin kategóriájának megnyerésével kezdte az évet Deli László és a dobogó valamelyik fokának a megszerzését tűzte ki célul a 25. Miskolc Ralin is, amiben Losonczi Csaba volt a segítségére az anyósülésen. Az esős versenyen nem volt esélyük az első hely megszerzésére, de a második helyett így is sikerült megszerezniük, ami nagyon fontos pontokat jelentett, bár a folytatás így is kétséges… Lacival beszélgettünk a verseny utáni napokban. 

Egerben nagyon jól kezdtétek az idei bajnokságot, hiszen a 2WD kategóriát megnyertétek. Miskolcon négyen neveztetek a kategóriába. Milyen eredménnyel lettél volna előzetesen elégedett?

– Egerben egy nem várt győzelemmel kezdtük az évet, ezért Miskolcra is hasonló, mindenképpen dobogós tervekkel indultunk, de elsődleges célunk a célba érkezés és a tisztes helytállás volt! Az igazság az, hogy kicsit azért népesebb kategóriára számítottam…

Mennyire ismered a Miskolc Rallye gyorsasági szakaszait?

– Lyukóbánya kivételével nem mentem ezeken a pályákon, pontosabban tizenhárom éve egy RTE versenyen a Sáta-Ózd szakaszon.

Szombat reggel esőáztatta pályák vártak benneteket. Milyen taktikát választottatok a rajt előtt?

– Sokat nem tudtunk taktikázni, mivel eső gumink nem volt, ezért a puhább gumikat “igazította” meg nekünk kicsit Bori barátunk, akinek köszönet ezért utólag is!

A bükkszentkereszti szakaszt rögtön be is húztátok, utána viszont már nem bírtatok Kovács Marcellékkel.

– Az első szakaszon erősen puhatolóztunk, mivel pont előttünk állították meg a versenyt, két baleset miatt. Nem jó érzés volt látni, amikor egymás után indult a rescue és a mentőautó is, mi pedig ott álltunk, nem a legmegfelelőbb gumikkal. 😕 Ahogy száradt, kijött a két kocsi közötti különbség (sok volt a fölfelé)!

A második helyetek viszont nem forgott veszélyben a verseny további részében.

– Az első kör végén látszott, hogy kockáztatások árán sem biztos, hogy van esélyünk az első helyre, ezért Egerhez hasonlóan a mögöttünk lévőkkel szembeni előnyünk megtartása volt a célunk! Bükkszenten így is hibáztam a második körben, mert a falu szélén mi is elmentünk egyenesen, viszont Sátán tudtunk elég sokat javítani! Megjegyzem, az a gyors tetszett a legjobban! A hasonló paraméterű Ladákhoz nézegettük még az időnket, az pedig elég biztató! 

Mondhatjuk, hogy az egri arannyal és a miskolci ezüsttel jól kezdődött az idei évetek?

– Teljesen jól kezdődött az évünk, legalábbis én így gondolom. Nekem most Miskolcon is felért egy győzelemmel az, hogy Losonczi Csabi, mint tapasztalt, profi navigátor, teljesen pozitívan értékelte a hétvégét!

Székesfehérváron indultok a további pontokért?

– Ez egy nagy kérdőjel sajnos, mert nem volt betervezve legközelebb csak a Salgó Rallye a szerény anyagi lehetőségeink miatt, de azon vagyok, hogy valami megoldást találjunk, ehhez viszont anyagi segítségre van szükségünk mindenképpen!!!

Hatalmas köszönet, azoknak a támogatóknak, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre: Tiszák Kft. (aki extra mértékben nyújtott segítséget), Agria-Merci Kft., HE-ÚT Építőipari Kft., Szilárd Autodiagnosztikai Bt., Lubricants Hungary Kft. (GULF olajok), Kalbantner Géza (egriajto.hu), Hankook Racing Tires, külön köszönet Higany Pistinek (Higgins System) az ismételten tökéletes autóért és a páromnak Anikónak, a család illetve a barátoknak, akik bármilyen módon is kivették a részüket a hétvégéből!


Comments are closed.