Jobb volt, mint azt várták!

Bakonya Kupa 2018 – MARB futam

Kállai Tamás – Matics Barbara (Lada 2107)

A Bakonya Kupán már Matics Barbi diktálta neked az itinert.

Tamás: A megszokott navigátorom Lakatos Miklós, betegség miatt nem tudta vállalni a versenyt, így Barbi segített ki. Amit ezúton is köszönök neki!

Minden hétvégén verseny? 🙂

Barbara: Igen, ez most valóban jól jött ki, el is tudnám viselni, ha ez rendszeresen így lenne!!! A történet igazából röviden annyi, hogy a Miki beteg lett, nem tudott jönni, a két Tomi (Kállai + Virág 😀 ) pedig beszéltek telefonon, és a Kállai Tomi teljesen kétségbe volt esve, hogy most mi lesz. Mondta nekem az én Tomim, hogy gondolkodik, hogyan segíthetnénk, ekkor feltettem magamban a kérdést: Hát hogyan? Ő tudja húzni az autóját, én meg navigátor vagyok, vagy mi?! – Oké. Akkor menjünk Bakonyára. 🙂

Mennyiben különbözik egy női navigátor egy férfitól?

Tamás: Súlyban mindenképpen más egy női navigátor. Plusz szerintem kicsit pontosabbak, precízebbek.

Mennyivel másabb itinert kell készíteni egy MARB versenyhez, mint amit használsz például egy Rallye2-es versenyen?

Barbara: Az itiner általában egy rallysprintre nem olyan alapos, nem kíván annyira pontos információkat, mint mondjuk a magasabb osztályú versenyeken. Viszont ezt nem én határozom meg, hanem a sofőr válogatja, ki-mit-hogyan ír fel. A Kállai Tomi most például egy nagyon alapos, jó itinert állított össze számomra visszaolvasásra, amivel nagyon jól tudtam “dolgozni”, és amiből ő is nagyon gyorsan tudott autózni! Nagyon örülök, hogy megbízott bennem már elsőre annyira, hogy picit komolyabb itinert bízott rám, mint amilyet máskor diktálni szokott.

Hogyan éltétek át a versenyt az autóban?

Tamás: Féltem, hogy furcsa lesz az új navigátor miatt, de szerencsére nem így lett. Nagyon gyorsan összeszoktunk és semmi probléma nem volt. Sőt.. Jobb volt, mint azt vártam. Én az egész versenyt élveztem, pláne úgy, hogy az autó hiba nélkül teljesítette a versenyt.

Barbara: Nagyon fura volt, hogy új sofőrrel megyek a hétvégén… Viszont, az első pillanattól, ahogy autóba kerültünk, tökéletes összhang volt közöttünk. Abszolút nem volt olyan érzésem, hogy most mennénk együtt először. Jól tudtuk kezelni egymást, mindkettőnk tudta a másik mit-miért csinál. Nagyon jó kis csapatot alkottunk! Problémánk nem volt a verseny folyamán, azt hiszem a harmadik gyorsaságin sikerült majdnem elperecelnünk (és még rajtunk kívül 4-5 autónak…) egy olajfolyáson, amit senki nem jelzett előre, de hála Istennek vettük az akadályt. Ügyes volt, büszke voltam a sofőrömre, és nagyon boldog voltam, hogy még kupa is lett belőle a végére! 🙂 Ezúton is nagyon köszönöm neki a lehetőséget, a belém fektetett bizalmat, és az elismerő szavait, amiket kaptam tőle a verseny után, és sok más embertől is! 🙂 Király volt a közeg, jó fejek a srácok, jól éreztem magam, köszönöm!!! 🙂

Melyik irányban tetszett jobban a pálya?

Tamás: A pályabejárás során erősen azt éreztem, hogy a szervízpark felöli indulás lesz az, ami jobban tetszik. De a végére a másik irányt is megszerettem.

Elégedett vagy az elért eredménnyel?

Tamás: Nagyon komoly, népes mezőny lett. És elégedett vagyok, hogy dobogóra tudtunk állni. Nem gondoltam volna, de megdolgoztunk érte. Fontos volt a jó eredmény a bajnokság állása miatt.

Köszönöm a segítséget Virág Tominak, Kovács Petinek, Lakatos Miklósnak. Köszönöm Matics Barbi profi munkáját. Köszönöm a támogatóknak: VPT Group, VPT Caravan

Üljetek be Tamásékhoz!!!

 

Comments are closed.