ORB

Jobb is lehetett volna…

Az idei év elején életre hívott Peugeot 208 R2 Rali Kupa első kettő versenyét a Jánosa Ákos, Rubóczky Attila páros nyerte. Székesfehérváron nem volt esélyük az első helyre, a kategória második pozíciója viszont végig a kezükben volt, viszont egy versenyről-versenyre visszatérő műszaki hiba megakadályozta a második hely megszerzését… Ákossal beszélgettünk a versenyük történéseiről. 

A harmadik győzelmet már nem sikerült “behúzni”.

Csomós Mixi ezen a versenyen is nagyon gyors volt, ezúton is gratulálok neki. Nem feltétlenül a győzelem volt a cél ezen a versenyen, a kitűzött feladat az volt/lett volna, hogy közvetlenül Mixi mögött végezünk és természetesen a hatodik kategóriában valahol az elejében.

De ne szaladjunk ennyire előre. Az első napon az utolsó gyorsasági előtt még vezettetek a kategóriátokban.

Igen, de ez köszönhető volt Mixiék 30 mp-es büntetésének is, amit a verseny elején kapott.

Másnap a tizedik gyorsasági végéig őriztétek a második helyett Mixiék mögött.

Ahogy az elején is említettem, minden a terv szerint haladt, az autó rendben működött, mi pedig a saját tempónkban autózva sikerült egy biztonságosnak mondható előnyre szert tenni a harmadik helyezett páros előtt, az utolsó csákberényi gyorsaságiig.

Aztán a csákberényi gyors után majdnem a dobogós helyezés is odalett…

Sajnos az autónknak van egy visszatérő apró, de annál hátráltatóbb hibája. Eger és Miskolchoz hasonlóan megint tönkre ment a főtengely jeladó az autóban, de most sajnos többször le is állt a gyorsaságin, majd négy perccel rosszabb idővel teljesítettük ezt a szakaszt, mint korábban.

Értékes a bajnokság szempontjából ez a harmadik hely?

Természetesen minden pont értékes, csak bosszantó abba belegondolni, hogy azért ennél jobb is lehetett volna…

Mit tud nektek átadni a tapasztalatából a hétszeres abszolút magyar bajnok ifj. Tóth János aki a Peugeot kupa mentora?

Janikának óriási tapasztalata van a versenyzés terén, segít az autó beállításában, a gumi választásban és az adott versenyhelyzetek megoldásában, feldolgozásában is. Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a gyermekkorom ikonikus rally versenyzőjével együtt dolgozhatok.

 

Comments are closed.