Jó választás volt ez az autó!

A bajnokság végi minuszolás miatt egy versenyt még teljesítenie kellett Mészi Attilának és a Histomobilnak! Bár a Nyíregyháza Rallye nem sikerült zökkenőmentesre, az idei évvel és az autó választással nem lehet elégedetlen Attila. 

Milyen célokkal érkeztetek a Nyíregyháza Ralira?

– A nyíregyházi rendezvény már nem volt tervezve, de a minuszolás teremtette helyzet miatt rajthoz kellett állni, ezért kicsit késve, de indultunk. Az év elején kiirt versenynaptár szerint mi már lezártnak véltük az évet, ezért Patkó Gabikát (Kitanúlt navigátoromat!) lemondtam, illetve kikölcsönöztem. Ebből a helyzetből adódva számomra ismeretlen navigátorral kellett rajthoz állnom.

A szombati napotok elég jól sikerült, vasárnap viszont defekt gyűjtésbe kezdetetek…

– A szombat valóban elég jól sikeredett, egy pici zökkenő ugyan akadt az esti befejezésre, ami miatt sajnos hátrébb csúsztunk összetettben. Másnap a vasárnapunk egy defekttel kezdődött. Nagy volt a kezdeti lendület a szöllősben, majd egy bukkanósban sikerült becsípni a bal elejét, amivel azért még tovább tudtunk haladni, de aztán közel a gyors vége felé megismételtem a bal elejét, amit aztán már a megállás követett. Majd egy gyors kerékcsere, ami körülbelül egy négy perces parkolással ért fel, meg is oldottam azt a napot… Pedig készültem nagyon az esti menetre, de addigra már túl sok volt az időkülönbség, nem volt már motiváció.

Az autó beváltotta a hozzá fűzött reményeket a bajnokság folyamán?

– Az autó egész évben jól működött, mindössze csak apróbb hibák voltak vele. Ezért összességében az eredményeket is figyelembe véve jó választás volt, nem sokat kell javítani rajta, hogy ismét rajtra kész állapotba kerüljön.

Mik a tervek jövőre?

– Ami a jövő évet illeti, még túl korai lenne bármit mondani, csak tervezgetések vannak, várjuk meg az év elejét, legyen hazai versenynaptárunk és majd meglátjuk.

Köszönettel tartozom az egész éves munkáért és kitartásért a családomnak, a szerelőimnek és nem utolsó sorban a szponzoraimnak, akik mind lehetővé tették a sikeres részvételt a 2018-as Historic bajnokságban. Nem hivatalos eredményszámítás alapján az abszolút hatodik helyen, korcsoport értékelésben a második helyen és a D1 kategória első helyén végeztünk!

Comments are closed.