Jó úton járnak az autó fejlesztésével

Nagy fába vágta a fejszéjét az idei év második felében a László Zoltán – Baumgartner Péter páros, hiszen egy igencsak ismeretlen technikával próbálják felvenni a versenyt az ORC mezőnyében. A páros és a csapat, versenyről versenyre közelebb kerül a helyes beállításokhoz és ezt az elért eredmények is hűen tükrözik. Péterrel beszélgettünk az Ózd-Salgó Rallye után. 

Az Ózd Ralin visszatért a Rallye1 mezőnye az aszfaltra, hiszen a nyári szünet előtt a murvás Veszprém Rallye volt az utolsó versenyetek, habár ti indultatok a Baranya Kupán is. Hogy álltatok neki az Ózd Ralinak?

– Feldolgoztuk a pályákat, voltak nagyon jó tempós gyorsasági szakaszok, voltak igazi klasszikusok, mint a Cered – Zagyvaróna. Tudtunk menni mindegyik szakaszon a verseny előtt, így erre nem foghattuk az eredményt. A kocsival teszteltünk, a beállításokkal viszont újra adódtak problémáink, már a verseny elején is… 

Az első napot a tesztelésnek szántátok, mi alakult ki ebből a nap végére?

– Igazából meglepetés történt. A kocsi nagyon jól ment, jók voltak a beállítások, egy két apró dolgon még lehetett változtatni, gyorsabban is tudtunk volna menni. Amiket fejlesztettünk és próbáltunk, abszolút jó irányba vitte el a dolgokat. 

Mi volt a szombati nap csúcspontja a számotokra? 

– Szinte hiba nélkül mentünk, egy eset volt amikor majdnem leestünk az útról, nem történt meg hála a jó égnek. Abszolút huszadik helyen fordultunk, volt egy tíz másodperces büntetésünk egy lassító elvitele miatt, de élveztük, szuper volt minden. 

Sikeresen beértetek a salgótarjáni célba. Kellőképpen elfáradtatok a verseny végére? 

– Nagyon nehéz verseny volt, mint már említettem több mindent próbáltunk az autón, úgy nézz ki egyre jobb lesz. A futóművel kell még egy kicsit többet foglalkoznunk, a gumikat már kezdjük érteni, hogy melyik működik jól. Az ORC abszolútban kilencedikek lettünk aminek nagyon örültünk. 

 

Comments are closed.