Jó úton haladnak

Aquaprofit Eger Rallye2 2017 – Rallye2 

Pethő István – Holecz László (Lada VFTS)

Hogyan készültetek az Eger Ralira?

– Az Eger Rallye előtt nagyon sok volt a kihagyás, ezért egy lábatlani tesztversenyen hangolódtunk rá a versenyre. A futóművet állítgattuk és így utólag kiderült, hogy hasznos volt a teszt – kezdi a beszélgetést a navigátor Holecz László.

Melyik gyorsaságit vártátok nagyon, illetve melyiket kevésbé és miért?

– Mind a három gyorsasági újdonság volt nekünk, ezért mindegyiket nagyon vártuk, az Egerbakta-Sirok gyorsaságira voltunk a legkíváncsiabbak, mert az nagyon kihordásos szokott lenni. A második körben beigazolódott, hogy az ORB mindenhol bemegy tőre és egy-két kanyar nagyon saras volt.

Hogyan sikerült a párosotoknak a verseny nyolc gyorsaságija?

– Azt gondolom, hogy jól! A nap vége felé egyre jobban gyorsultunk és az autó ebben az évben talán ezen a versenyen működött a legjobban és itt bebizonyosodott, hogy jó úton haladunk a beállításokkal.

A kategória harmadik hellyel azért nem lehettek elégedetlenek!

– Igen, elégedettek vagyunk, de azért hozzátartozik, hogy ez az eredmény az ölünkbe hullott, mert a kategóriatársunknak motor problémája lett. Csigolyékat próbáltuk behozni egész nap, de ez csak próbálkozás maradt. 🙂 Ezúton is gratulálunk nekik és remélem még tudunk velük csatázni a jövőben.

Egy pár mondatban összegeznéd az idei éveteket?

– Az idei év nagyon nehezen indult, új autó lett építve és mi is idén ültünk össze a Tyutyuval, de azt gondolom az év végére minden összeállt és jó úton haladunk, ami a sikeres versenyzéshez kell.

Mi a jövőkép körvonalazódik a Pethő – Holecz páros előtt?

– Terveink szerint jövőre maradunk a Rallye2-ben, ha minden összeáll. Több odafigyeléssel és felkészüléssel próbáljuk meg teljesíteni a teljes szezont. Nem titkolt szándékunk jövő év végén dobogón végezni!

Ezúton szeretnénk megköszönni a szervizeseinknek, Haraszti Gerinek, Rissai Norbinak, Nánai Tominak, Holecz Kicsy Krisztiánnak, Újj Szilinek, Csernai Zsoltinak, Bíró Robinak, Szebi Zsoltinak, Rozgonyi Richárdnak, Czimbó Balázsnak és a családtagjainknak, hogy egész évben kitartottak mellettünk, támogattak és segítettek mindenben.

Szeretnénk még megköszönni partnereinknek, Grünpower Technik, VPT Group, Brikkettáló.hu-nak és reméljük, hogy a jövőben is sikeresen tudunk együtt dolgozni.

Comments are closed.