Jó kezdés után, teljes szétesés

A123 Teszt Rallye 2018

Kállai Tamás – Lakatos Miklós (Lada 2107)

A tavalyi év után újra a Déli régióban kezdtétek a bajnokságot Orfűn.

Elindult a Déli régió, erre vártunk és végre megkezdődött – kezdi a beszélgetést Tamás.

A Déli régió nem játék?

A Déli régió nem játék! Ezt tudtuk amikor tavaly elhatároztuk, hogy erre vesszük az irányt. De abszolút nem bántuk meg. Sőt…! Imádjuk ezt a régiót. Fantasztikus!

Az autón eszközöltetek valami változtatást a tavalyi évhez képest?

Tavaly óta csak egy új váltót kapott, minden más maradt a régi.

Akkor halljuk, hogyan sikerült az év első versenye.

Erre az évre nagyon felszívtam magam. Úgy gondoltam már az első gyorsaságit sem spórolom el. Meg is lett az eredménye, hisz az első szakasz után a második helyen találtuk magunkat kettő másodperccel a tavalyi bajnok mögött. Sajnos Zákányiék a második szakaszon kiestek, de ezzel az élre kerültünk. Meglepő volt számunkra, hogy vezetjük a kategóriát. Sajnos nem is tudtuk kezelni ezt a dolgot… Ennek eredménye az lett, hogy a harmadik gyorsaságin egy beforgást követően becsúszott az autó eleje egy betonárokba és alig tudtunk kijönni. Ezzel visszacsúsztunk a 4. helyre a kategóriában. Pedig abszolútban is már a 6. helyen álltunk. Ezzel viszont teljesen szétestünk és a 4. szakaszon is beestünk, de akkor 2.5 percet töltöttünk az árokban a fák között. Így minden elúszott sajnos.

Ha nem nézzük a harmadik és negyedik gyorsasági eredményét akkor elégedett lehetsz, hiszen az abszolút tízben tudtatok folyamatosan autózni.

Elégedett vagyok. Megmutattuk, hogy ott tudunk lenni az élen. Kicsit fejben még feljődni kell. De azon leszek, hogy ezt is megoldjam.

Hogyan tovább?

Rendbe rakjuk, felkészítjük az autót és készülünk a következő versenyre.

Köszönet a támogatóknak! VPTGroup, VPTCaravan. Köszönöm a szervíznek a segítséget és navigátoromnak a munkáját.

Comments are closed.