Jó döntés volt a Renault

Madari Imi a tavalyi évben még egy BMW volánja mögött versenyzett a Rally2 mezőnyében, az idei szabályváltozások miatt, viszont egy Renault Clio-ba “kényszerült” a pilóta, ami szerinte előreláthatólag  jó döntés volt.

egerrally_2010

A télen voltak változások nálatok, de erről beszélj Te nekünk egy kicsit.

– Igen, volt egy kis változás a télen, lecseréltük a Bmw-t egy Renault Clio RS-re. Azért döntöttünk így, mert Rally2 ben szerettük volna versenyezni és a BMW-vel nem lehetett volna, csak ORC-ben indulni, az idei szabályváltozás miatt.

Az autóváltás után, milyen tervekkel kezdtétek az idei bajnokságot?

– Úgy gondolom, hogy jó döntés volt, mivel ez a kategória (9es kategória,azaz N/3), ahol a Clio-val megyünk, nagyon jó, nagyon erős, nagyon szoros és kiélezett csatákat vívtunk most az Eger ralin is és úgy gondolom, hogy ennek van így értelme, ha nagyjából azonos feltételek mellett versenyzünk.

12140739_1091845440887270_8659529163861505336_n

A Rallye2 hat gyorsaságit kapott ezen a versenyen. Nem kevés ez egy versenyzőnek?

– Tetszett az egri verseny, kicsit keveselltük a távot, főleg így utólag, hogy még egy etapot is mentünk egy baleset miatt és pont a hosszú gyorsaságin.

Mi történt veletek ezalatt a hat gyors alatt?

– A verseny számunkra jól kezdődött, ez volt az első versenyünk az új autóval. Az első gyorsaságitól a kategória 2. helyén álltunk, amit egészen a 4. gyorsaságáig tartottunk is, majd az 5. gyors utolsó kanyar féktávját elrontottam és csak a nézők tudtak kitolni, mert nem volt rükvercünk. Ott akkor sajnos elúszott a dobogó helyezésünk, mivel kb. 50 másodpercet bent hagytunk. 🙁 Nagyon mérges voltam magamra, hogy ezt így elrontottam…Ezután ezt még tetőzte az utolsó szakasz, ahol is az előttünk lévő Hondás páros (Kaptás Leviék) felborultak, mi érkeztünk elsőként és csak azt láttuk, hogy oldalán van az autó és füstöl. Azonnal megálltunk, hogy jól vannak-e és hogy kell-e segítség, poroltó, stb… Álltunk egy kicsit, majd a nézők visszaborították, mondták, hogy jól vannak, menjünk nyugodtan… A beíróban ezt jegyzőkönyveztettük, ahogy ők is. Úgyhogy nagyon mozgalmasra sikeredett a verseny vége és a kategória 4. helyén végeztünk. A lényeg, hogy jól éreztük magunkat a hétvége alatt és hogy Leventééknek sem lett semmi bajuk. 🙂

Az eredményetekkel elégedett voltál a verseny végén?

– Az egri versenyt már lezártuk, továbbléptünk és már a Miskolc Rallyra készülünk, ami április 28-29-én lesz! Köszönet a partnereinknek: Kit-Car Autókereskedés, King-Tony-nak,RHS Kft nek,Székesi Kft-nek,Merci-Car Bt-nek,Green-Tara Kft-nek!

00cea496-8731-4567-9f7d-4d3587746cea

Leave A Reply