Jó döntés volt a 306-os oroszlán

Berta Józsi és Radvánszky Gábor autót váltottak a hazai futamukra. Joci hazai pályán is megmutatta, hogy kell még vele számolni, hiszen a Salgó Ralin aratott győzelmével megtartotta a matematikai esélyét az év végi dobogóra a P13-as kategóriában!

Kikerekedett szemekkel néztük megint, hogy milyen autóval álltál rajthoz. 🙂

– Igen. Megint másik autóval indultunk, idén már harmadszor! 🙂 Most a Határ Motorsport-os Peugeot 306 S16 lett a választásunk, de jól döntöttünk, mert semmi gond nem volt az autóval!

A verseny előtt sikerült összeismerkednetek az “oroszlánnal”?

– A verseny előtt sikerült menni az autóval körülbelül huszonöt kilométert és már akkor tudtam, nem áll messze tőlem az autó stílusa! 

Az első körben fokozatosan, gyorsról gyorsa jobb időket mentetek és az abszolút negyedik helyen álltatok!

– Próbáltunk jól kezdeni a versenyt, ami Kazáron még nem látszott, azt a gyorsaságit túlóvatoskodtam. Aztán tudtunk gyorsulni, mert Kazár, az nem a technikás pályák között van. Sikerült az abszolút negyedik időket elérni többször is és ez motivált minket még jobban.

A következő három szakaszon őriztétek ezt az eredményt és a dobogós helyezés lehetősége is egyre közelebb került az abszolútban, miközben a kategóriátokat vezettétek.

– Próbáltunk végig egyforma időket autózni, de sajnos nagyon romlott a pálya minősége (Cereden nagyon) és nem nagyon tudtuk hozni a reggeli időket. A kategória első pozíció, az biztosan megvolt és abszolút negyedik helyen fordultunk a hatodik gyors után! 🙂

Az utolsó körben leszakadt az eső, ami egy kicsit megkavarta a kártyákat a mezőnyben, ti viszont magabiztosan hoztátok az eredményeket.

– Az utolsó körben, sajnos amikor a mátrai gyorshoz értünk, (mindenkinek slick volt fent!) szakadni kezdett az eső. Sajnos ez az abszolút negyedik helyünket elvitte és olyanok is elénk kerültek, akik végig mögöttünk voltak! 🙁 Ez nagyon bosszantó, még akkor is, ha nem értékelik a P13-as autókat.

Milyen tervek vannak még az idei év hátralévő részére és milyen autóval szeretnél rajthoz állni?

– Az utolsó verseny is még tervben van, de számolgatni kell, hogy elérhető-e esetleg az év végi harmadik hely.

Köszönet a Határ Motorsportnak a full autóért és a nagyon profi szervizelésért is! 🙂 Nagy köszönet Radvánszky Gabinak is, a navigátori munkájáért…😁 PSZA Motorsport, Sport Lobster Line Kft. Köszi neked is Atti! 


Comments are closed.