Izgalmas versenyen vannak túl

Zajácz Róbert a bózsvai versenyre navigátort cserélt, és a családja is először kísérte el egy versenyre, ami plusz erőt adott Robinak a gyorsasági szakaszokon. 

Mi történt veletek eddig az idei évben?

Az idén sajnos csak két versenyen tudtunk elindulni.

Ha jók az információink, az autótok egy gyári Fiat Stilo.

Az autónk valóban egy gyári Fiat Stilo, amit nagyon szeretek, mert minden szempontból érezhető, hogy ez igenis egy gyári verzió.

A bózsvai verseny előtt navigátor csere is történt nálatok.

Igen, valóban navigátor csere történt. Az új navigátorom Berencsi Zsolt, akivel nagyon hamar összeszoktunk és elmondása szerint nagyon jól érezte magát és ha a jövőben lehetőség nyílik rá, fogunk még együtt működni.

Mi történt veletek a verseny folyamán?

Nagyon izgalmasra sikerült a versenyünk. Ennek legfőbb oka az volt, hogy a tolókerekes váltónk a verseny előtti teszten harmadik fokozatban maradt, ezért kénytelenek voltunk egy széria utcai váltóval rajthoz állni. Ezzel a váltóval sajnos normális időt nem tudtunk autózni, mert a fölfelé váltásokkor akadozott, plusz a féktávokon nem lehetett időben visszaváltani, így a szerencsén múlott, hogy a második helyen tudtunk végezni. Az ötödik gyorson volt egy árokjárásunk is, de sikeresen tovább tudtunk menni egy lendületből. Hab a tortán, hogy az utolsó gyorson elment a kormányszervónk.

A család szurkolt “apának” a szervizparkban? 🙂

A feleségemnek és a 11 hónapos kislányomnak ez volt az első versenyük. A szervizparkban sajnos csak kevés időt tudtunk együtt tölteni, de úgy vettem észre, hogy nagy érdeklődéssel figyelték az eseményeket.

Mik a további terveid a ralival kapcsolatban, akár rövid, akár hosszú távon?

A tervekről annyit, hogy a 2019-es évben szeretnénk minél több versenyen rajthoz állni és javítani az időnkön. Ha az év végén megrendezésre kerülő EB futamon rajthoz állhatunk, ott leszünk!

Ezúton is szeretném megköszönni az édes kis feleségemnek azt, hogy segített abban, hogy részt vehessünk ezen a versenyen. Nagy-nagy köszönet neki! Továbbá, köszönöm a támogatást a Roli-car Kft.-nek és nem utolsó sorban az új navigátoromnak a tökéletes navigálást!


Comments are closed.