Izgalmakkal teli fél év telt el Foczkó Ákoséknál

Szia Ákos! Az idei évben még nem nagyon beszélgettünk, pedig igen sok versenyen indultál. Egy pár mondatban hallhatjuk, hogy mi történt veled az év első felében?

– Izgalmakkal teli fél év telt el, az ORB-ben Sillye Zsolttal autózunk a közönségnek, MARB-on pedig Szegedi Mátéval hajtjuk a gépet a minél jobb eredményekért. Az előfutást nagyon élvezzük, igazán felszabadultnak érzem magam közben. Az amatőr bajnokság is kezd összeállni, tavalyhoz képest sokat fejlődtem, egyre jobban érzem az autót és sokat gyorsultam, de fejben még jobban ott kell lenni, hogy elkerüljük a bukásokat, amiből sajnos még mindig akad egy-kettő.

Láthatunk előfutóként, Rallye2 mezőnyében, MARB futamokon is indulni. Mi a cél, hol szeretnél folyamatosan versenyezni?

– Nagyon tetszik a nézőknek való autózás, mert nagyon hálás a közönség és mi is nagyon jól érezzük magunkat közben, ugyanakkor gyorsan is szeretnék menni és minél jobb eredményeket elérni. Valószínűleg jövőre marad ugyan ez a felállás, attól is függ mit sikerül produkálni az év végén. Bármi is lesz, mindig is fogunk a nézőknek autózni a jövőben.

Az elmúlt hétvégén a Delta Rallye Sprint – MARB futamon vettél részt. Hogyan sikerült a verseny hat szakasza? A verseny elején eldöntötted, hogy most a minél jobb időre fogsz menni?

– Komolyak a céljaink a bajnokságot illetően, így a borsodnádasdi törés után sem gondoltam, hogy most visszább veszünk. Azt megbeszéltük, hogy már az elejétől máshogy fogunk hozzáállni a versenyhez, ami meghozta az eredményét, mert hiba nélkül teljesítettük a versenyt egy abszolút harmadik helyezéssel. Az első két gyorson csak tapogatóztunk, hogy milyen lesz a pálya, aztán láttuk hol fér még el, hol van benne több, így sokat tudtunk javítani a többi gyorson.

Az utolsó gyorsaságit megnyertétek és ezzel megszereztétek az abszolút harmadik helyett is. Elégedetten szálltatok ki a kocsiból Domaházán?

– Ment a hajrá, hogy megelőzzük Simonékat, akikkel elég éles csata volt, aztán végül sikerült megelőzni őket. Tetszett az adok-kapok, szoros versenyek lesznek szerintem. 😀 Nagyon örültünk az eredménynek, pláne hogy eddig ezek az első pontjaink a bajnokságban.  Jó eredménnyel zártuk a versenyt, kár hogy kevesen voltunk…

Egy pár szót mondanál az “új” navigátorodról? 🙂

– Sillye Zsoltot nem túl rég óta ismerem, de amíg mentek PistX-el az elmúlt két évben, együtt szervizeltünk és mentünk a versenyekre, így miután ők összetörték tavaly és idén az építkezés miatt nem mennek megkértük, hogy jöjjön el velünk, amit szívesen elfogadott. Szegedi Mátét régebb óta ismerem, beszéltünk is korábban, hogy mehetnénk de akkor volt ülése, az évre azonban el tudott jönni ,aminek örülök, sokat tanulok mellette is. 🙂

Hol indulsz a legközelebb?

– A felállás nem változott, ORB-n megyünk, Budapesten és Pécsen, MARB-on pedig az északi régióban mindenhol.

Köszönet a családomnak és a Vadmagyar Racing-nek, valamint mindenkinek aki az éven eddig segített, nélkülük nem tudnánk ilyen eredményesek lenni, sőt versenyezni sem. Köszönjük a nézőknek a sok szurkolást, nagyon jól esik. 🙂

Comments are closed.