Itthon miért nem jön ez így át az embereknek?

Nagy Mátyással beszélgettünk az idei Rallye Legend után, aki igencsak nehezen tudta szavakba önteni azokat az impulzusokat, érzéseket, amik San Marinóban érték őt és feleségét Erikát. 

A Rallye Legend előtt kipróbáltátok az autót a Sajókaza és Felsőnyárád között rendezett Rallye3-as versenyen. Majd útnak indultatok San Marino felé. Nem volt fárasztó ez a feszített tempó?

– Nem volt könnyű, de az előzetes terveknek megfelelően sikerült beosztani azt a kevés időt, ami a rendelkezésünkre állt.

A verseny viszont nem indult jól a számotokra…

– Igazából jól indult, mert az első gyorsaságin meg volt a tempónk, sajnos a második gyorsaságin generátor probléma miatt tönkrement az akkumulátorunk és kiállni kényszerültünk, de a feeling, ami fogadott minket a pályákon, gyorsan átlendített a kudarcérzésen. Természetesen ebben a kanyarban is rengeteg magyar néző volt, akik komplett szervizzel rendelkeztek és mindent megtettek azért, hogy tovább tudjunk versenyezni, akiknek ezúton is meg szeretnénk köszönni.

Majd folytattátok a versenyt a szuperrali keretein belül és sokszor sikerült biztató időket is mennetek.

– Igen, a tempó velünk volt, de sajnos a technika ördöge is…

Mennyit éreztetek az autóban a magyar nézők szeretetéből? Milyen érzések kavarogtak bennetek a céldobogón a magyar zászlók erdejében?

– Ezt nehéz szavakba ölteni, ezt nem értjük pontosan, hogy itthon ez miért nem jön át ilyen mértékben. Nagyon jó érzés volt Magyarnak lenni a Legendák között!

Láthatja a ralit szerető közönség ezt az autót még az idei évben valamelyik hazai rendezésű versenyen?

– Azon dolgozunk, hogy minél többet tudjunk versenyezni mindkét autónkkal. A következő versenyünk Nyíregyházán lesz, de az már a Mitsubishi EVO-val.

Köszönjük: Lifetilt, Nardon Kft., Jávor-Com Kft., Kecskeméti Sörmanufaktura, Haty Traktor Szerviz, Wolf distribution Kft., Nagy Travel Kft., Grafantasy,Hufbau téglacentrum, Presting Zrt.


Comments are closed.