Itt végig nyomni kell

Nagyon jól indította az idei Rallye2-es bajnokságot a Lendvai – Madár páros, aminek az lett a “jutalma”, hogy a Székesfehérvár Ralin már az ő autójukon virított az igencsak előkelő 201-es rajtszám. A verseny utáni napokban beszélgettünk Pistivel a futamon történtekről. 
Úgy érkeztetek Fehérvárra, hogy vezettétek a Rallye2 abszolút bajnokságot. Nem éreztél semmiféle terhet magatokon?

– Igen, nagyon jó érzés vezetni egy bajnokságot és a 201-es rajtszámmal rajtolni. Főleg ahhoz képest, hogy Egerben még 225-ös rajtszámot kaptunk. Teher nem volt rajtam/rajtunk. Nagyon szerettünk volna megtartani az elsőséget.

Az év első két versenyén szerzett tapasztalatokból, mit tudtatok felhasználni ezen a versenyen?

– Végül is nekem még gyűjtenem kell a kilométereket, mivel kihagytam egy jó pár évet… És még van mit tanulnom. Még ki kell tapasztalnom az autó határait. Amit felfedeztünk az az, hogy a verseny első második gyorsaságiján még alszom picit. Arra kell odafigyeljek, mert itt végig nyomni kell. A többiek gyorsak. 🙂

Az első kör nem sikerült valami eredményesen a számotokra.

– Hú… Nagyon nem. Rettentően sok teendőm volt a versenyt megelőzően. Tibivel nem tudtuk elkezdeni pénteken a pályabejárást. Így ezt szombat reggel tudtuk bepótolni. A pályákon kétszer tudtunk végigmenni. Alapból ide köthető a nem túl fényes első körünk. Rossz itinert diktáltam fel, amit a mai napig nem értek, hogy hogyan. Azóta is keresem a miérteket… De azért próbáltuk tartani a többiekkel a frontot. Ami még hátráltatott minket az az volt, hogy a kuplung meghibásodott. Indítózva rajtoltunk a három gyorson.

A szervizben sikerült megoldani a kuplung problémákat?

– Igen, a fiúk nagyon hamar megoldották a problémát. Amit itt is szeretnék megköszönni nekik! 🙂

A következő három gyorsasági szakaszon a negyedik helyig sikerült felkúsznotok és a dobogó is három másodpercen belül volt.

– Tibivel megbeszéltük, hogy gyorsulnunk kell. Nagyon kellenek a pontok a bajnokság miatt. De azt láttuk, hogy nagyon szoros lesz a vége. De nem gondoltuk, hogy ennyire… 😀 Az utolsó gyors előtt néztük az eredményeket. Láttuk, hogy fel tudunk jönni a negyedik helyre. A célunk az abszolút negyedik hely volt. De nagyon vigyázni kellett, mert Tim Gábor és Tőzsér Áron támadtak minket. Mi hárman 1.7 mp-en belül voltunk. Szóval nagyon szoros volt az ötödik gyors után. Végezetül sikerült megszerezni az abszolút negyedik helyet. Örültünk neki! 🙂

Már nem vezetitek a bajnokságot… Kedvezőbb lesz üldözőnek lenni a hátralévő versenyeken, mint üldözöttnek?

– Sajnos lecsúsztunk a második helyre. Nem szeretnénk sokáig itt tartózkodni. Újra 201-es rajtszámmal szeretnénk menni. 🙂 Én azt szeretem, ha üldöznek. Szoros nagyon a bajnokág. Innentől nem szabad hibáznunk. Tanultunk ezen a versenyen is. Nem szabad a verseny hetére a munkát hagyni.
Köszönöm a családomnak, barátaimnak és a szponzoraimnak: Madura és Madura Kft., Euro-Madura Kft., M-Home Kft., Pro-Tech Holz Kft., Hungarospa Hajdúszoboszló., Szupertank Kft., MEW COMPANY Kft., Gorzo Hungary Kft., Balázs-diák Kft., Hankook versenygumi és File Gábornak., Prodest-Reditum 2014 Kft., Bent Ray Kft., Hibján Jociéknak, Varga Gábornak és az East Motorsportnak!


Comments are closed.