Imádták a sötétet

Rácz Gábor az idei Mecsek Ralin rájött arra, hogy szeret sötétben versenyezni. Szerencséjére a múlt hétvégén az Orfű és Magyarhertelend között rendezett Rallye3-as futamon is versenyezhetett a naplemente után, és ismét nagyon élvezte. 

Az orfűi verseny előtt kipróbáltad magadat a Mecsek Ralin is. Milyen élményeket szereztél a legendás versenyen?

– Igen, volt szerencsénk részt venni a Mecsek Ralin, ami egy régi vágyam volt. Chmelovics Balázs barátommal ültünk össze, aki már több mecseki futamon is részt vett, így sokat segített. Újdonság volt számomra több gyorsaságit teljesíteni és közben etapokon menni. Nagy élmény volt a prológon autózni és igazán élveztük a nehéz körülményeket, amit a sár, a víz és a sötét biztosított. Hab a tortán, hogy a kategóriánkat sikerült megnyerni! 🤘

Az Orfű és Magyarhertelend között elhelyezkedő szakaszt melyik irányban szereted jobban és miért?

– Mindkét irányban kiváló pálya. A Mecsek Ralin beleszerettem a lámpafényes gyorsaságiba, ezért a Magyarhertelend – Orfű irány tetszett jobban, mert az utolsó szakaszt már sötétben teljesítettük. Imádtuk! Több éjszakai versenyt akarunk! 😀

Az első gyorsaságin megforogtatok és a tapadásotok sem volt az igazi.

– Igen, az első gyorson forogtunk egyet és az árokban kötöttünk ki. Kétszer is hibáztam: túl optimista voltam a reggeli gumiválasztásnál és még a pályán is bakiztam.

A folytatás viszont egészen jól sikerült és a sötétben is élveztétek a versenyzést.

– A következő gyorson még nagyon óvatoskodtunk, majd a további három szakaszon folyamatosan gyorsulva autóztunk. Aztán jött a sötét!… hát az volt a legjobb!!! Mondtam már, hogy több éjszakai gyorsot akarunk? 😀

Az 4-es kategóriában húszan indultatok és igencsak komoly ellenfelek vártak rátok. Végül is a kilencedik helyett szereztétek meg, ami azért nem olyan rossz ebben a bitang erős mezőnyben!

– Igen, a 4-es kategóriában indultunk, ahol a Rallye3 legnépesebb mezőnye van. Azt gondolom, hogy egy erős mezőny közepén lenni értékesebb, mint egy gyengébb kategória első harmadában. Ebből a kategóriából került ki az éves bajnok, a Janovich-Csáthy kettős, akiknek itt is szeretnék gratulálni, fantasztikus teljesítményt nyújtottak egész évben!

Jövőre újra azok a versenyek lesznek nálad célkeresztben, amelyek szimpatikusak, vagy megpróbálsz valamelyik bajnokságban folyamatosan versenyezni?

– Előbb jöjjön még az idei Szilveszter Rallye! A jövő évről még korai lenne bármit kijelenteni. Van egy-két versenyre terv, de teljes bajnokság szinte kizárt. Sajnos a nyugati régióban nincsenek versenyek és minden alkalommal két-háromszáz kilométerre elutazni sok. Időben is nehezen összehozható és a költségeinket is jócskán megnöveli. Szóval valószínű, hogy a jövőben is válogatunk a számunkra érdekesnek tűnő rendezvények között.
 


Comments are closed.