Ilyen ez a popszakma

Barabás Olivér és felesége az első versenyét teljesítette 2019-ben, hiszen az orfűi futamra még nem készült el az autó. A vizes, változó minőségű aszfalton nagyon jól érezte magát a páros és az eredményekkel sem lehetnek elégedetlenek. Olivérrel beszélgettünk a verseny után. 

Orfűn sajnos még nem láthattunk benneteket a nevezők között…

– Sajnos az orfűi versenyen csak a szervizparkban tevékenykedtem. Nem készült el a kocsink időben. A magyarhertelendi verseny után kiderült, hogy megsérült a motorunk. Bajor Zoli bácsi javítja a hibákat. Most egy régi motoromat élesztettem újra, hogy tudjunk valamivel indulni.

Volt már bármilyen emléked a magyarbólyi pályáról?

– Egyszer navigáltam öcsémnek ezen a versenyen az N-es Ladába. Akkor is esett az eső, elég rossz idő volt.

Újra egy családtagot ültettél magad mellé az anyósülésbe. Na de mit szól az anyós? 🙂

– Igen, feleségemmel Esztivel megyünk. Ebben is hű társam, nagyon szeretünk együtt menni. 😉 Anyósom biztos jobban szeretné, ha sakkoznék, vagy pinpongoznék. 😁 Hát ilyen ez a popszakma.

Halljuk mi történt veletek a versenyen!

– Szombat este már láttuk, hogy idén sem ússzuk meg az esőt Magyarbólyba. Az első gyorson derült ki számunkra, hogy nem igazán megy jól a kocsink. Az első szervizbe kaptam Horváth Attila Csigáéktól négy jobb gyertyát és szerelői a Varga testvérek ki is cserélték nekünk. Onnantól már gondmentesen ment egész nap az autó. Nem gondoltuk, hogy kategóriába és abszolútba is ilyen jó időket tudunk majd menni.

Az időjárás mennyire befolyásolta a versenyeteket?

– Én szeretek esőben menni, volt rá megfelelő gumink is élveztük mind a hat gyorsaságit. Az időjárás miatt mind a hat gyorson más volt az útburkolat. Volt, hogy nagyon csúszós volt, volt, hogy egész jól tapadt. Váltakozó körülmények vártak ránk folyamatosan a verseny folyamán. Ebben az időben a várakozás nem annyira jó, de ez is a rallye része! 😉

Tervben van az év hátralévő versenyein való indulás a Déli régióban?

– Igen tervezzük a Bakonya Rallyet és idén szeretnénk több régiót is kipróbálni. Összebarátkoztunk Czékmány Norbiékkal, nagyon ügyesnek tartom és ők is invitálnak bennünket északra. Remélem összejön idén az is!

Köszönet a Balatonyi Rallye Teamnak, hogy megrendezték ezt a versenyt és kitartanak mellettünk. 😉 Köszönet családomnak, segítőinknek, barátainknak. Szervizeseknek Varga Csaba, Varga Tomi, Poles Illés. Mindenkinek, akik nélkül ez nem jöhetett volna létre! Szponzorokat várjuk kitartóan! 😉

 

Comments are closed.