Igyekeztek maradandó élményt nyújtani mindenkinek!

Janovich Roland a 20. Szilveszter Ralin utcai gumis csúszkálósra vette a figurát, ami a kilátogató nézőknek igencsak elnyerte a tetszését. A szimpatikus fiatal versenyzővel a verseny utáni napokban dumcsiztunk egyet. 

Miért nem láthattunk versenyezni a tavalyi évben?

– Sziasztok! A tavalyi évben belevágtunk pár komolyabb fejlesztésbe és csak az utolsó versenyre, a Bajnokavató Ralira lettünk készen az autóval, de megérte várni! Fantasztikus lett az új motor és a futómű, amit nagyon köszönök jó barátomnak, mérnökömnek és csapatvezetőmnek Sárosi Somának! Orfűn próbáltuk ki élesben először a technikát, itt második helyen végeztünk. Év végén még elmentünk a Szilveszter Ralira, ha már az egész év kimaradt, legalább itt szerezhettem pár kilométert tapasztalat gyanánt, szokhattam kicsit az autót.

A Szilveszter Ralira összeállt a technika és a büdzsé?

– Az utolsó két hétben még csonkállványt kellett cserélni, futóművet állítani és volt még pár apróság, amivel foglalkoztunk. Szerencsére minden összejött, ahogy szerettem/szerettük volna, beszereztünk négy darab új téli gumit és igyekeztünk minél látványosabban autózni.

Az első gyorsasági végén viszont az autóból jövő furcsa hangok miatt, kicsit megijedtetek…

– Igen, sikerült saját magamat megijesztenem. Tavaly ezen a versenyen lefogazott a váltónk, nagyon ki volt hegyezve a fülem végig a futam alatt a normálistól eltérő zajokra, de semmi probléma nem volt szerencsére. A legnagyobb kalandunk a gázvisszahúzó rugó eltörése volt, ami miatt felakadt a gáz és pár kanyart az áramtalanító fel-le kapcsolgatásával tudtunk teljesíteni. Ezt a gyorsaságin orvosoltam és ott folytattuk, ahol abbahagytuk.

Szombaton viszont már ti voltatok az egyik legnagyobb közönségkedvenc!

– Igyekeztünk élményt nyújtani mindenkinek, látványosan autózni azok kedvéért, akik a hidegben fagyoskodtak a pálya szélén. Nagyon sok Lada volt idén is, népes volt a kategória is, szeretek ilyen mezőnyben autózni! Remek visszajelzéseket kaptunk, amiknek nagyon örülünk! Megérte a sok várakozást és munkát a 2018-as évben.

Milyen érzés volt ennyire felszabadultan versenyezni?

– Én mindig nagyon izgulok minden verseny előtt, nem számít, hogy látványra vagy időre megyünk. Ez most sem volt másképp. El szoktam dönteni, hogy milyet szeretnék menni, mik az elvárások magammal szemben és azt próbálom teljesíteni. Sajnos az amatőr futamokon nincsen etap, amiken igazán össze lehetne állítani a gondolatokat és megfelelően bemelegíteni az autót. Idén a Szilveszter Ralin sem volt így kicsit a feeling változott, mindezek ellenére nagyon jól éreztem magam, a szervizben is szuper volt a hangulat, a csapat szenzációsan jó!

Az idei évben tervezed valahol a folyamatos versenyzést?

– 2019-ben szeretnénk egy teljes MARB szezont menni, minél jobb helyezéseket elérni. Minden tőlem telhetőt megteszek ez ügyben.

 

Köszönöm a sok támogatást a barátaimnak, testvéremnek, a csapatnak!                              Köszönöm Somának, Öcsinek, Májkinak, Bazsinak, Ternónak, Márknak, Andesznak és a RallyParts.eu-nak! 

#maximal_crew

Comments are closed.