Igazi csatában szerettek volna nyerni

Bár tetszett a Cered és Zagyvaróna között elhelyezkedő pálya az Oberling Krisztián, Mitnyik János párosnak, mégis keserédes élményekkel tértek haza. Történt ugyanis, hogy a négy gyorsaságiból mindössze egyet tudtak versenytempóban abszolválni… A verseny történéseiről a navigátorral beszélgettünk.

Már előzetesen is rengeteg újdonságot tartogatott a BUS CENTER Cered-Zagyvaróna – MARB futam. Pénteki prológ, szombati szakaszok, majd 13 kilométer hosszú pálya. Mennyivel készültetek másképpen erre a versenyre, mint a többire?

– Sziasztok! Krisztián ment már itt néhányszor, én viszont „első bálozó” voltam ezen a szakaszon is. 🙂 Próbáltam minél több belsőt nézni, hogy nagyjából képben legyek. Pénteken reggel a pályabejárással kezdtünk Cereden, majd délután átmentünk Ózdra, ahol az átvételek voltak valamint az esti prológ. A szakasz nagyon jó volt a maga nagyjából 123 kanyarjával, mégis keserédes élményekkel tértünk haza.

Sajnos már az első szakaszt sem tudtátok rendesen befejezni…

– Így igaz. Az első gyorson meg kellett állnunk, mert egy Lada félig árokban, félig az útra belógva állt meg, de személyi sérülés nem történt. Innen tovább menve aztán nyomtuk a célig.

A második gyorson viszont jöttetek egy nagyon jó időt! Aztán megint egy baleset történt előttetek…

A második gyors volt eseménymentes. Ezen tudtunk egy jót menni. Aztán következett a harmadik gyors, ahol megint csak meg kellett állnunk egy keresztbe fordult Lada miatt, innen tovább menve megint csak nyomtuk neki, de erre a gyorsra megállapított időt kaptunk.

Tudtad Krisztiánt nyugtatni, vagy nem kellett neki nyugtatót adnod? 🙂

– Igazából mindketten frusztráltak voltunk, szóval inkább nem mondtunk semmit…

Aztán a negyedik gyorsaságin megint belecsöppentetek a tutiba…

– A negyedik gyors is hasonlóképpen telt. Árokba esett az előttünk rajtoló autó, így megálltunk, gyorsan kiszálltunk és segítettünk visszaborítani, majd megnézni, hogy jól vannak-e. Szerencsére nem lett bajuk, ez a lényeg!

Gondoljunk csak a jóra! Tetszett a pálya? Elégedettek vagytok az eredménnyel?

– A pálya mindenképp tetszett, de így nem volt élvezetes a verseny. Az eredménnyel elégedettek vagyunk, de azért igazi csatában szerettünk volna nyerni. Az abszolút huszadik hely, 3-as kategória első helye, és a 2WD P1 kupa első helye miatt nem lehet okunk az elégedetlenségre.

Köszönjük családjainknak!!!

Köszönjük támogatóinknak: ACSI Logisztika Zrt.; Hámori Autósboltok; Berki-Gipsz Kft.; Starfolia Autó és Épületfóliázás.

Bérautónkat biztosította: Alagút Autó – autóbérlés és mosás.

Médiapartnerünk: RallyFeeling.hu

Comments are closed.