Igazán sikeres versenyt futottak Szemerén

A dátum módosítás miatt navigátor nélkül maradt a KVP Rally Team pilótája Dudi, így Szabó Norbit, korábbi hű társát hívta csatába Szemerén a jobb1-ben. És milyen jól tette,hogy Bűdi Norbi távollétében nem hagyta ki ezt a futamon, hiszen igazán sikeres versenyt tudhatnak maguk mögött a Ladás srácok!

Régi új navigátorral vágtál neki a szemerei fordulónak…

⁃ Igen, mert a versenyidőpont változás kedvezőtlenül alakult számunkra és Bűdi Norbinknak szeptember óta lefixált munkája volt szombat déltől legalább éjfélig. A vasárnapi versenynappal még megoldottuk volna, de így képtelenség volt, váltanunk kellett. Csak olyan emberrel akartam menni, akivel már jól tudtunk előtte valamilyen versenyen közösen dolgozni és szerencsére Szabó Norbert bajnokunk kisegített.

Reggel első nekifutásra nagyon jót jöttetek. Dupla kávét ittál a rajt előtt?

⁃ Egyáltalán nem kávézom, valószínűleg ezt a Szabó faktornak köszönhetem, plusz nagyon akartam neki bizonyítani. Sikerült jól feldolgoznunk a pályát, bár pénteken még nehezen hittem, hogy padlón át kell mennünk egy pár kritikus helyen. Azért nagyon kellett Norbi tapasztalata, űzött és elhittem neki.

A verseny felénél mélyponton voltatok. Aztán jöttetek felfelé. Hogyan teltek a szakaszok belülről?

⁃ Igazából stabilakat jöttünk, de mint utólag kiderült, megbüntettek minket a 3-as gyorson. Elviekben hozzáértünk egy lassítóhoz. Mivel erről fogalmunk sem volt, így továbbra is igyekeztünk a tőlünk telhető maximumot autózni. Belülről amúgy nagyon tempósnak tűnt néhol és voltak érdekes pontok, mint például, amikor a kifolyt olajra érkeztünk vagy a 6. gyorson a szakadó esőben slicken, de összességében jó érzés volt egész nap a kocsiban.

A végére abszolút 3. helyen futtattok be és még megannyi kupát bezsebeltetek…

⁃ …aminek roppantul örülünk! Még soha nem végeztünk ilyen előkelő helyen, jó volt átélni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Janovichékkal nem tudtuk felvenni a versenyt, de nekik technikai gondjuk támadt, mi pedig továbbra is stabil időket tudtunk autózni. Bízunk benne, hogy az éven még lesz részünk sikerekben!

Úgy tűnik az előzetes naptáron ismét variálnak… Hogyan tovább az évetek?

⁃ A verseny hetében meghívást kaptunk a 7. Ladaracing.hu All Star Gálára, amire örömmel mondtunk igent, aztán a rajtszámosztáson bejelentésre került, hogy arra az időpontra előrehozták a bózsvai versenyt… Kellemetlen helyzetbe kerültünk, mert ezt az idényt végig szerettük volna versenyezni északon. (Egyszer talán jó lenne, ha meghívást kapnának a rallye3-as szervezők Máriapócsra, aztán hátha megértenék, hogy miért jó ott részt venni Ladásként és talán egyeztetnék a versenynaptáraikat, hogy ne legyen ütközés az időpontban. Az meg gondolom teljes utópia, hogy az all star programjában legyen egy prológunk szombaton, majd vasárnap nyírségi versenyünk.) A hogyan továbbról a folyamatosan változó időpontok miatt pedig még kár tervezni. Jó lenne menni Pécs környékén is egyet, de ott is ugrott 2 hetet egy időpont. Ezzel a helyzettel nem tudunk mit kezdeni. Reméljük és dolgozunk rajta, hogy az idei évben még 4-5 versenyhétvégén autózhassunk!

Köszönjük a segítséget a partnereinknek: ⁃ M&M Technik Szerszámtervező és Fémmegmunkáló Kft., Technoline Homlokzatrendszer Kft., Cseró Járműcentrum Kft., Kálmán Bútoripari Kft., Főnixtuning, RallyFeeling.hu, VizsiDesign, Hajóka János ev., EastMotorsport Kft.

Comments are closed.