Idővel megérkeznek majd

Bakonya Kupa 2018 – MARB futam 

Krajnyák Petra – Kása Balázs (KIA Picanto)

Legutóbb a Bakonya Kupán vettetek részt, de egy kicsit tekintsünk vissza a magyarbólyi versenyre.

– Magyarbóly sok meglepetést tartogatott számunkra, voltak megdöbbentően jó idők, eső, becsúszás… Mindent összevetve élvezetes hétvége volt. Sajnos az egyik gyorson a fékünk beblokkolt, mire megoldottam a dolgot és elfordultunk, kicsit késő volt és a murvás, poros ív levitt minket az útról. Nem keseredtünk el, mosolyogtunk a dolgon.

Az előző versenyek érzései, emlékei elszoktak kísérni a következő versenyig, vagy gyorsan túl szoktad magadat tenni a dolgokon?
– Az előző verseny emlékei mindig elkísérnek és bennem vannak, amikor egy új versenyre megyünk. Bakonyáról tudtam, hogy nehéz lesz, ennek ellenére az előző versenyhétvége érzésével vágtam neki, ami ide már nem volt elég. 
Mi történt veletek a Bakonya Kupán?
– Rengeteg feladat és információ árasztott el ezen az idegen terepen. Ahhoz, hogy ezt a lehető legjobb vezetési tudásommal tudjam kivitelezni, több tapasztalatra és rally versenykilóméterre van szükségem. A gyorsaságiban tudom mikor, mit akarok kivitelezni. Itt nem sok idő van gondolkozni, gyorsan pörögnek az események, jönnek a kanyarok.
Szoktad nézni az Adrienn idejét a gyorsasági szakaszok végén?
– Igen. Bár neki jóval több éve van az autósportban, ezért nem is elvárható, hogy ugyanott végezzek ahol ő. Magamhoz mérten szeretnék fejlődni.
Gyorsaságinként körülbelül még tizenkettő másodperc van köztetek. Tudod, hogy hol tudsz még faragni az időkön?
– Tudom hol van még benne, a fentiekben említettek miatt azonban emiatt annyira nem aggódok. Idővel megjövünk egy ilyen nehéz pályán is.
Mi a helyzet a Kia Platinum Kupában?
– A KIA Platinum Cup következő állomása a jövő hétvégén vár ránk a legtöbb ellenfél számára hazai pályán, Poznanban. Tavaly is versenyeztem már itt, idén már csak fel kell eleveníteni, csiszolni a pályatapasztalatokat

Comments are closed.