WRC

Hyundai Shell Mobis World Rally Team | 2018

A WRC 2018-as szezonjára négy gyári csapat adta le nevezését és száll harcba a konstruktőri és egyéni világbajnoki címért.

  • CITROEN TOTAL ABU DHABI WRT (CITROEN C3 WRC)
  • HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM (HYUNDAI i20 COUPE WRC)
  • M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM (FORD FIESTA WRC)
  • TOYOTA GAZOO RACING WRT (TOYOTA YARIS WRC)

Ebben az összeállításban a Hyundai Shell Mobis WRT idei csapatfelállását mutatjuk be.

A tavalyi év konstruktőri második helyezett Hyundai eredményesnek tarja a 2017-es évet, versenyben voltak a világbajnoki címért és az M-Sporthoz hasonlóan négy versenyen sikerült diadalmaskodniuk. Neuville, Sordo, Paddon felállással kezdték a versengést és a Brit, Spanyol és Ausztrál helyszíneken Mikkelsen csatlakozott hozzájuk. Úgy tűnik ez a három alkalmas próba jól sikerült és a csapat meglátta  a fantáziát,  az addig éves szerződés nélkül csapódó norvég pilótában. Sikeres csapaton nem változtatnak és a tavalyi három fix pilóta mellé, Andreas-sal kiegészülve négy párosnak szavaztak bizalmat 2018-ban. Állandó pilótájuk Neuville és Mikkelsen lesz, ők előreláthatólag az összes futamon rajthoz állnak. A harmadik autót Sordo és Paddon fogja felváltva harcba vinni.

#4 Andreas Mikkelsen – Anders Jaeger
#5 Thierry Neuville – Nicolas Gilsoul
#6 Dani Sordo – Carlos Del Barrio (MC,MEX,TDC,ARG,POR,DEU,ESP)
#6 Hayden Paddon – Seb Marshall (SWE,ITA,POR,FIN,TUR,GB,AUS)
 

 A Ford mellett a Hyundai is nagy figyelmet szentel a WRC2 bajnokságnak idén és gyári csapatukban nevezik Jari Huttunen-t az i20 R5-tel. A 23 éves pilótát tavaly még Opel Adam-mel láthattuk világ-, európa- és nemzetközi bajnokságokban. A tavalyi Wales Ralin ült először a Hyundai ilyen típusú autójában. A Montét még kihagyják, de a Svéd és Mexikó Ralikon már ott lesz társával Antti Linnaketo-val.
 
A tavalyi Ypres Ralin Neuville és navigátora is rajthoz állt az i20 R5-tel és egy kis kalandba bonyolódtak és felborultak. Folytatni tudták és a húszból kilenc szakaszt így is megnyertek. A kaland ellenére már most kijelentette  a belga pilóta, hogy idén is ott lesznek ezen a futamon a tavalyihoz hasonló felállással, remélhetőleg ezúttal bukás nélkül. 

Comments are closed.