Huszárék már hazajárnak Borsodnádasdra

GOBALDARU MARB futam 2018 (Borsodnádasd – Balaton)

Huszár Péter – Pazsiczki Zoltán (Honda Civic)

– A tavalyi évhez képest minden maradt a régiben – kezdi a beszélgetést Péter a borsodnádasdi verseny után. A terv az volt, hogy minél több versenyen rajthoz szeretnénk állni. A P/2-es csoportban soha nem tülekednek az indulók, ezért eredmény szempontjából nem nagyon tudtunk célt kitűzni magunk elé, mert év végén a kevés induló miatt nem szoktak bajnokot hirdetni. Így tervezni sincs sok értelme. Két éve is másodikok lettünk a bajnokságban!!! Aztán az előbb említett okok miatt, mégsem lettünk azok… Szóval versenyről-versenyre szeretnénk minél több tapasztalatot gyűjteni, jól érezni magunkat és az adott versenyen elfogadhatóan szerepelni.Milyen tervekkel kezdtétek a 2018-as évet?

Voltak már emlékeid a borsodnádasdi pályáról?

– Emlékek vannak bőven!!! Itt kezdtük el rali pályafutásunkat. Az első verseny első gyorsán ki is gyomláltunk egy szalagkorlátot. Aztán itt álltunk először dobogón. Mondhatni haza járunk már ide.

Az első kör még nagyon jeges, vizes volt. Vigyáztatok magatokra és az autóra?

– Nagyon lassan mentünk az első körben. Zoli rám is szólt, hogy menjünk már, mert úgy érzi állunk. Az igazság az, hogy az E betűs gumink reggel semmit nem tapadt, sejtettük is, hogy ez lesz. De nem akartuk összetörni a kocsit, ezért inkább kivárásra játszottunk és bejött.

Az ORB miatti szünet után viszont következet újabb kettő kör. Mi történt veletek a négy gyorsasági alatt?

– Az ORB után már minden jó volt. A pálya felszáradt és bár a gumink még mindig nem volt optimálisnak mondható, de nagyon jókat mentünk. Mindketten fülig érő szájjal jöttünk le a gyorsokról. Az időink lehettek volna jobbak is, de mi nagyon élveztük a száguldást.

A 2WD-P2 kategóriát megnyertétek és az abszolútban is magabiztosan versenyeztetek a nap folyamán. Elégedetten szálltatok ki az autóból az utolsó gyors után?

– Ez az első győzelmünk…..nagyon örülünk neki. Pár évvel ezelőtt még nem gondoltuk volna, hogy ez meg fog történni velünk. A nap felénél még kicsit messzinek tűnt a győzelem, de a versenynek a célban van vége! Így teljesen elégedetten és boldogan szálltunk ki a kocsiból.

Hol láthatunk benneteket a legközelebb?

– Miskolc nekünk sajnos kimarad, Parádon viszont ott leszünk. Várjuk már nagyon! Itt szeretném megragadni az lehetőséget, hogy első győzelmünk alkalmával köszönetet mondjak mindenkinek, aki segített bennünket!!! Anyu, Klárika puszi nektek mindenért!!! Koleracing, Balázs….. az autóba még mindig szerelmesek vagyunk, köszi fiúk, hogy mindig patent a gép. És az elengedhetetlen kemény-mag….Karesz, Gabi. Köszi srácok!!!


Comments are closed.