Hógolyó is beköszönt a szilveszter ralis bulira

A három hónapos Zoé az édesanyja hasában sokat volt rali versenyen, ezért már most nagy érdeklődéssel nézi apával az összefoglaló videókat. Apa pedig nem csak nézi, hanem nagy szerencséjére űzheti ezt a sportágat. Szendrei Péterrel beszélgettünk a Szilveszter Rallye után, aki őszinte örömmel mesélt a “Hógolyóval” átélt élményekről. 

Milyen a fiatal apukák élete? 🙂

– Köszi, már néha alszunk is éjszakánként! 🙂 A kislányom Zoé már lassan három hónapos, kezdünk beleszokni feleségemmel a szülők életébe! Nagyon jó baba, semmi panaszunk nem lehet rá. Sokszor nézek Zoéval rally videókat, már most látszik, hogy anya hasában sokat volt velünk versenyen, mert mindig csöndben, mosolyogva nézi a versenyautókat! 😊 Főleg a Ladákat!!!

Nagyon szépre sikerült az autó dekorja!!!

– A dekorja jó lett!!! Köszönjük innen is Dombóvári Attilának! Már régóta terveztük, hogy legyen valami egyedi, nem a megszokott sablonos dekor. Sikerült. Azonban ez nem csak Hógolyón, hanem a csapatunk többi versenyautóján is vissza fog köszönni! Nekünk is nagyon-nagyon tetszik, most nézegettem a versenyen készült nagy felbontású képeket, szerintem nekem van a legszebb VFTS-em az egész mezőnyben! 😊 😊

A Szilveszter Ralin a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep?

– A Szilveszter Ralira már nagyon régóta jártunk nézőként. Az út szélén fagyoskodva mindig arra gondoltam, hogy egyszer én is nagyon szeretnék itt versenyezni. Ez most sikerült, a rajtvárakozóban beszéltük is édesapámmal, hogy milyen fura, hogy nemrég még ott álltunk a pálya szélén, most meg a rajta várunk. Mi nem téli gumiztunk, próbáltunk minél gyorsabban menni, mert ez egy kiváló alkalom volt arra, hogy összemérjük a tempónkat a magyar rally élmezőnyével!

A pénteki napotok problémamentesre sikeredett?

– Pénteken minden rendben volt, nagyon tetszett a pálya, én kifejezetten szeretem a vizes, csúszós aszfaltot. Tudtunk egyből a Lada Kupa1-es kategóriában ötödik időt autózni, erre nagyon büszke vagyok! A körgyorsasági előtt viszont sajna annyit kellett várakozni, hogy ránk sötétedett, ezzel jókora hátrányba kerültünk a korábban még világosban rajtoló Ladás srácokkal szemben!

Szombaton viszont már volt egy kis technikai problémátok.

– Szombaton az első kör tűrhetően sikerült, nagyon tetszett a ring külső gyorsasági. Szuper volt több helyen látni a pálya szélén azokat a fanatikus szurkolókat, akik szinte megérintették a kocsit menet közben! Én is ilyen voltam! 😊 A második kör gyűjtőjében utolért minket a balszerencse, egy relé kilazult, nem működött az AC pumpánk, Hógolyó nem indult be… Betoltuk a kocsit a bokáig érő sárban a sportbírókhoz, megkaptuk a rajtidőnket, azonban mire megtaláltuk a problémát annyit késtünk, hogy csak a mezőny végén tudtunk elrajtolni és kaptunk két perc büntetést is. (Itt is szeretném megköszönni Mihóknak és Sanyinak a segítséget!!!) Ezzel megpecsételődött a sorsunk, sajna nem tudtuk megszerezni a számunkra nagyon értékes helyezéseket. Az utolsó gyorsot szerintem szépen letoltuk idegből, Lada Kupa1-ben negyedik időt autóztunk és mi voltunk a leggyorsabb H/3-as Ladások! 😊

Az idei évben több versenyen láthatjuk Szendrei Pétert?

– Idén szeretnénk minél több MARB versenyen rajthoz állni. A kocsi már összeállt, most már csak be kell lakni rendesen! Megyünk mindenképpen a mátrai Hegyiversenyre, ott van még egy lerendezetlen ügyem Yondival és a többiekkel. 😊 Év végén pedig nem kérdés, hogy idén is a Szilveszter Ralival szeretnénk zárni a szezonunkat!

Köszönöm Édesapámnak, hogy mindenben segíti, hogy az álmaim valóra váljanak!!! Köszönöm Édesanyámnak és feleségemnek, hogy mindenféle finomságokkal látnak el minket a versenyeken! Köszönöm a Nepharius Szervíznek: Mihóknak és Gentleman Sándornak, hogy egész évben kitartóan szervizelték az autóinkat, nélkülük ez nem menne!!! Köszönöm Csendes Zsónak a sok-sok profi futómű állítást! Köszönöm Májkinak az egész éves segítséget, nagyon korrekt srác, a munkája pedig kifogástalan! Köszönöm az erős és megbízható motort Kasza Zolinak és Lacának! Köszi Dombóvári Attilának a dekort! Köszönöm a szuper sátrakat Farkas Krisztiánnak! Köszönöm Baranya Palinak a mindig pontos és segítőkész kiszolgálást! Köszönöm a sok segítséget Gerencsér Bernadettnek, Csernai Zsoltnak és a Dynamic Rally Team-nek!

Külön köszönet: www.muanyagraklap.com, www.autojavitas.net, Kasza Motorsport, Májki váltó, Farkastent, BP Racing, Dekorvajó és persze a RallyFeelingnek a szuper összefoglaló videókat és fényképeket!

Kövessétek csapatunkat, a Nepharius Racinget Facebookon is!!!  https://www.facebook.com/nephariusracing/Comments are closed.