Hibjánék stabilan teljesítettek a Mecsekben

Hibján Joci és Szollár Csaba az idei évben még csak ízlelgeti a Peugeot 208 Rally Cup Hungary légkörét és ezen az 53. Mecsek Ralin sem változtattak, ahol is egy stabil versenyzéssel a márka kupa negyedik helyén értek célba. A páros mostantól viszont a számukra hazai versenynek számító Nyíregyháza Ralira készülnek. 

Mit jelent számodra a Mecsek Rallye? Van bármilyen olyan élményed az elmúlt évek versenyeiből, ami egy életre megmaradt benned?

– Mindig szerettünk a Mecsekben versenyezni – kezdi a beszélgetést széles mosollyal az arcán Hibján Joci. Bár kicsit régebben volt, 2011-ben, ami egyben Európa bajnoki futam volt, itt szereztük meg a kategória bajnoki címet egy Ford Fiestával.

Az idei verseny igencsak nehéznek ígérkezett, hiszen igencsak vizesek és sárosak voltak a pályák, a defekt veszélyről pedig már ne is beszéljünk.

– Defektünk nem volt, a saras, csúszós pályák ellenére igyekeztünk stabilan végig menni. Az első körben még csúszósak voltak a pályák, délutánra viszont már tudtunk gyorsulni.

A szombati napotok már sokkal összeszedettebbnek tűnt.

– Igen, ez látszott az időeredményeinken is, érzésre is jobb volt a szombat.

Következik a Nyíregyháza Rallye. Kiemelt figyelemmel készültök a “hazai” versenyetekre?

– Természetesen, nekünk ez “hazai” verseny, ezért is fontos számunkra.

Köszönet: Cornexim Kft., ABT Roll Kft., Kompresszor Varga Gh Kft., Gerda Trans Kft., Dunaföldvári Fémfeldolgozó Kft., Fehértó-Trans Kft., Szimita Trade Kft., Smaell-East Bt., Varga Ic Kft., K+K Spedit Kft., VárTeam Kft., Multi-Ház Kft., Nyírségtefu 2009 Kft., Bá-Mi Kft., Intrudair Kft., A-Véd Kft., Hungaro Hause Kft., Kelet Power Kft., Tuning Show Kft.

Comments are closed.