Herczigék nyertek, de Kazár a győztes

Nyolc gyorsasági szakasz után a Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős nyerte a 25. jubileumi Taxi4 Veszprém Rallye-t. A győztes páros öt gyorsaságit nyert meg Herczig Norbert kedvenc pályáján, ahol 2004-ben élete első abszolút bajnoki címét szerezte. A győzelem különösen kedves lehet Herczigéknek, hiszen ez volt az egyetlen futam, amelyen ebben az évben Magyarországon elindultak az európa-bajnoki futamok mellett.

Herczig Norbert, Ferencz Ramón (Skoda Fabia R5): „A négy nap alatt végig élveztük a versenyt, vigyorogtunk már a teszt alatt is. Nagyon jó volt itthon menni megint, óriási.”

A második helyezést a Kazár Miklós, Tóth Zsolt kettős érdemelte ki, aki úgy vitte el az ezüstöt, hogy egyetlen gyorsot sem nyert meg.

Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5): „Azt hiszem, Norbit nehéz lett volna megverni, benne van ez a több száz kilométer murva, mi meg nem mentünk még Fehérváron sem. Nem vagyunk elégedetlenek, azért Turánt, Hadikot megverni sem kis dolog. Jó versenyünk volt, a hangulat az autóban pedig fenomenális volt.”

Kazár Mikiéket kilőtték Hajmáskéren!Íme!

Közzétette: RallyFeeling.hu – 2018. július 8., vasárnap

Turán Frigyes Bagaméri László navigálásával, egy jó hajrával, két gyorsasági szakasz megnyerésével biztosította maguknak a harmadik helyet, ezzel újabb értékes pontokat gyűjtött a bajnokságban, ahol megőrizték vezető helyüket.

Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5): „Nagyon jó volt, fantasztikus csapatunk van. A Ford ismét bebizonyította, hogy nagyon jó autó, és tudunk vele gyorsan menni, és egy ilyen mezőnyben tudunk gyorsaságikat nyerni. A szombati napot eltaktikáztuk, én döntöttem rosszul, megvágtuk a gumikat és emiatt egy picit hátrányba hoztuk magunkat. Vasárnap jó teljesítményt nyújtottunk, jól működtek végig az abroncsaink, az autónk, nem volt technikai gondunk, Laci pedig fantasztikusan navigált. Két gyorsaságit meg tudtunk nyerni, a power stage-et is, amiért behúztunk három pontot.”

Balogh János és Szőke Tamás bizonyult összetettben a negyedik leggyorsabbnak a Veszprém környéki murvás pályákon, őket a hosszú szünet után visszatérő Bútor Róbert, Tagai Róbert kettős követte az ötödik, az ifj. Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna páros pedig a hatodik helyen.

Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5): „Az első körben takarítottunk, ott ralizni kellett, mert nem volt tiszta nyom. A második körben már jobban látszott a nyom, ezért egy teljesen más autót kellett vezetni. Megbillentem egy pindurkát, össze kellett szedni magam. Sajnos ez az időeredményeinken is meglátszott, magunkra húztuk a többieket. Ma az első helyen mentünk, ami nem volt feltétlenül kedvező számunkra. Tudtuk, hogy Miki elszaladt, Turán Fricivel és Bútor Robival lehetünk partiban, őket igyekeztünk magunk mögött tartani az utolsó gyorson. Frici sajnos átszaladt rajtunk, amihez gratulálok. A negyedik helyünkkel elégedett vagyok, menetelünk tovább.”

Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5): „Szerintem teljesen úgy sikerült, ahogy terveztük, mert szerettünk volna az első ötben végezni, persze még jobban az első háromban, de arra nem volt esélyünk. Balogh Janitól nem kaptunk olyan sokat, ő még lőtávolban volt, de sokkal gyorsabban ment, mint tegnap, nagyon ügyes volt. De nem szabad telhetetlennek lennünk, hogy így tudunk menni két-három versenyen évente számunkra óriási eredmény. Az élmény mindenért kárpótolt, szenzációs volt belülről, minden percét élveztük!”

A céldobogóról való leérkezés után az elsőként befutó Herczig Norbert, Ferencz Ramón kettős leadta menetlevelét, hogy eredményével ne szóljon bele a magyar bajnokság állásába. A magyar bajnok kettős ugyanis az idei évben csak ezen a hazai, veszprémi futamon állt rajthoz, hiszen 2018-ban az Európa-bajnokságban bizonyít. A 25. TAXI4 Veszprém Rallye megnyeréséért járó bajnoki pontokat a Kazár Miklós, Tóth Zsolt páros vihette haza. A versenyzők a két nap alatt összesen 130,8 gyorsasági kilométert tettek meg.

25. TAXI4 Veszprém Rallye, összetett eredmény:          

1. Kazár Miklós, Tóth Zsolt (Skoda Fabia R5)
2. Turán Frigyes, Bagaméri László (Ford Fiesta R5)
3. Balogh János, Szőke Tamás (Skoda Fabia R5)
4. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Skoda Fabia R5)
5. ifj. Kiss László, Kissné Varga Zsuzsanna (Ford Fiesta R5 Evo)

Hivatalos végeredmény listák: https://www.veszpremrallye.net/bulletin

Forrás: www.larocosport.com

Képek: www.rallyfeeling.hu

Comments are closed.