ERC

Herczigék gyorsan hajtottak de árokban fejezték be

A Barum Ralin tucatnyi magyar páros állt rajthoz a hétvégén, de egyértelműen a Herczig-Ferencz kettős a hazaiak zászlós hajója. Avárosi bemelegítés, az első szakasz nem sikerült túl jól a párosnak. Hibáztak és tetemes hátrányt gyűjtöttek be már az elején.

“Dupla defekttel jöttek le a srácok az első gyorsról! Sajnos egy vasúti átkelőben lesodródtak az ideális ívről, és keresztben csúszva két kereket is megütöttek, így kettős defekttel kellett kievickélniük a gyorsról. Sajnos jelentős – 1 perc, 42 mp-es – időveszteséget is el kellett, hogy könyveljenek, és ami tovább nehezíti a helyzetüket, hogy csak egy pótkerék volt náluk, így defektes bal hátsóval kell, hogy holnap reggel eljussanak a szervízig. Szorítsatok nekik, ez nem lesz egyszerű feladat!” (szöveg: Mol Racing Team FB)

Másnap megpróbálkoztak a felzárkózással, folyamatosan faragták a hátrányt és komoly részeredményeket értek el. A szombati nap első négy szakaszán folyamatosan az abszolút nyolcon belül autóztak és volt, hogy Dani Sordo-t is sikerült maga mögé utasítania az egyik gyorsaságin ha csak egy tizeddel is. Következett az ötödik szakasz ahol a csúszóssá vált pályán elsokaltak és egy mély árokban fejezték be. 

“Nagyon megfontoltan, éretten és gyorsan mentek eddig egész nap a fiúk, az 5. gyors azonban nem hozott szerencsét számukra.
Elkezdett esni az eső, és az egyik fényes aszfaltos kanyarhoz érve felúszott rajta az autó. Norbi állt ugyan a gázon végig, de az abroncsok már nem tudták felépíteni a tapadásukat, mielőtt lecsúsztak volna az útról, így végül beestek, ráadásul sajnos elég mélyre. A legfontosabb azonban, hogy egyikőjük sem sérült meg, mindketten rendben vannak!” (szöveg: Mol Racing Team FB)

Norbiék szakaszeredményei

Képek: Mol Racing Team és Bence Photo-RallyFeeling.hu

Comments are closed.