Hatalmas lehetőséget kaptak az élettől

Az LPWMSport színeiben mutatkozott be a Rallye1 osztályában a Bacsa Tamás – Hanyik Gergely páros a két héttel ezelőtt rendezett Eger Ralin. A srácok első versenyükön nem vallottak szégyent, hiszen a kimondottan jó abszolút helyezés mellé egy kategória győzelem is párosult a verseny végén. Tamással beszélgettünk az “első osztályos” élményekről. 

Nagy fába vágtátok idén a fejszéteket, hiszen a tavalyi Ladázás után egy igencsak komoly háttérrel rendelkező csapatnál fogtok versenyezni a Rallye1 bajnokságában.

– Igen, valóban nagy feladat ez most számunkra, de egyben óriási lehetőség, amelyet Kósa Andrásnak köszönhetünk teljes mértékben. Nagy megtiszteltetés nekünk, hogy Lovász Pál csapatához (LPWMSport Kft.) tartozhatunk, versenyzésünk mögött profi team áll.

Mennyire sikerült belaknotok az autót az Eger Rallye előtt?

– Lehetőségünk volt a Mitsubishivel két teszten is részt venni, ami közel 100 km-t jelentett. Az első Tardoson volt, majd az északi régió első Rallysprint futamán is részt vettünk. Volt a fejemben egy elképzelés, miként is lehetne ezzel az autóval közlekedni, de az első teszt után azt bőven felülmúlta. Az autó tömege ellenére is nagyon barátságosan tud viselkedni, enged némi ficánkolást az ésszerű kereteken belül, valamint egész jól át lehet ültetni a zsigulis berögződéseket.

Mi történt veletek életetek első Rallye1-es versenyén?

– Hatalmas lehetőséget kaptunk az élettől, talán még most is hihetetlen, ami velünk történik. Összegezve a versenyt, folyamatos gyorsulás volt a cél. Sem a csapat, sem a csapatvezetőnk nem várt semmi olyan dolgot tőlünk, amit ne lehetett volna teljesíteni. Az elvárás csak annyi volt, hogy szokjuk az autót és folyamatosan gyorsuljunk körről-körre. Ennek ellenére meglepően nagy előnyre tettünk szert az első nap végén. Csapatvezetőnk Kósa András, nagyon jó taktikai érzékkel megáldott ember, aki minden versenyre külön forgatókönyvvel és taktikával rukkol elő. A második napon annyi feladatunk volt, hogy a megszerzett előnyt beosztva, semmit sem kockáztatva hozzuk le az autót épségben minden gyorsról, majd a legutolsó szakaszon egy húzós meneteléssel minél több power stage pontot gyűjtsünk be. Az első feladatot teljesítettük, reméljük Miskolcra hasonló lendülettel érkezünk.

A PRODUCTION kategóriát magabiztosan nyertétek és a sokak által szidott szuhai pályát is dicsérted!

– Még magunkat is megleptük ezzel a kezdéssel, álmunkban sem gondoltuk volna, hogy a Dobó téren a kategória első helyéért járó serleget vesszük majd át! A további érzések leírhatatlanok… Vezetői engedélyem sem volt, amikor édesapám egy Seat Ronda nyergébe megengedte, hogy néhány kilométert mehessek ezen a híres gyorsaságin egy nyaralás alkalmával, így persze hogy kedves volt nekem ez a szakasz, még ha a körülmények túlságosan is extrémek voltak. Imádom ezeket a dobálós, szűk speciálokat, számomra ezek az igazi rally pályák, káprázatos volt minden métere.

Sikerült felszabadultan versenyeznetek a hétvége folyamán, vagy azért ott volt az a bizonyos zabszem? 🙂

– Próbálunk minden versenyt a lehető legkomolyabban venni, ez sem volt másképpen, így természetesen most is volt egy kis drukk bennünk, viszont a csapat úgy érzem megadta azt a nyugalmat, amivel eredményesek lehettünk!

Speedy Gonzales készenlétben a kispadon. Lesz lehetőség arra, hogy láthatjuk őt is az idei évben versenyezni?

– Speedyke drága a garázsban pihen, köszöni érdeklődésed, a lehető legjobban van. Történtek rajta fejlesztések, mint pedig fék, futómű és motor téren is, így szeretnénk az évben egy-két versenyen kipróbálni, ha a lehetőségek engedik.

Köszönetet szeretnénk mondani Kósa Andrásnak, (race1.net) aki létrehozta ezt az egész projektet, családtagjainknak és az örökös szervizcsapatunknak a biztatást, valamint a kedveseink támogatását!

Támogatóink: LPWMSport Kft., M6LOG, Credobus, Lisztes Trans, Millers Oils (topmotorolaj.hu), Race1.net, Tiszák Kft., Hankook Racing Tyres, Balog és fia gumiszerviz.

ORB 2019. – CREDOBUS EGER RALLYE – LPWMSport Weekend Movie

ORB 2019. CREDOBUS – EGER RALLYELPWMSport – Weekend Movie 📽🎞

Közzétette: LPWMSport – 2019. április 10., szerda

Comments are closed.