Hatalmas elszántsággal vág neki 2018-nak a Szegedi testvérpár!

Szegedi Zoltán – Szegedi Krisztián – Lada 2107

Egy pár mondatban bemutatnád az eddigi autóversenyzői pályafutásotokat az olvasóinknak?

– 2004-ben kezdtünk el versenyezni a nekünk helyi Ózd Ralin előfutóként, az akkori Rally Túra futamon – kezdi a beszélgetést Krisztián.  Az RTE bajnokság anno nagyon népszerű volt a nézők és az amatőr versenyzők szemében. 2009-ig évi 3-4 versenyen indultunk az A3-as kategóriában, ami nagyon népes és színvonalas volt. Nagyon sok tapasztalatot gyűjtöttünk. Majd jött négy év szünet. 2013-ban kezdtük el újraépíteni az autót, és év végén, a szilveszter ralin már ismét versenyeztünk. 2014-től szerettünk volna a még akkor működő RTE bajnokságban szerepelni, de már nem úgy zajlottak a dolgok, mint azelőtt. 2015-től indultunk a MARB északi régió futamain, ami nekünk eleinte szokatlan volt a sok várakozás miatt, de szép lassan hozzászoktunk. Sok-sok tanakodás után 2016 év végére a helyünket is megtaláltuk. Az A-s Ladáknak kiírtak egy LK-A2 kupát ahol E-jeles gumival vagy köteles versenyezni. Így már könnyű volt a 2017 évet tervezni, amit egy verseny kivételével végig csináltunk.

A hosszú évek során Zolival milyen összhang alakult ki köztetek az autóban?

– Úgy gondolom, abszolút rendben van minden, igaz lehet így könnyebb, hogy testvérek vagyunk. Jóban, rosszban együtt. Pont a tavalyi évben volt erre egy jó példa a Kazár Ralin. Még el sem rajtoltunk az első gyorson már büntetést kaptunk miattam, mert nem kötöttem be a sisakot, ezért új rajtidőt kaptunk, ami 20 másodperc büntetéssel jár. Természetesen erre Zoltánnak egy rossz szava sem volt hozzáteszem a 4 –es gyors rajtjában ugyanezt ő játszotta el, még 20 másodperc bünti. Persze ideje lesz lassan komolyabban vennünk a dolgokat.

Anyagi okai vannak, voltak annak, hogy nem indultok, indultatok minden versenyen?

– Az elmúlt év versenyének időpontjai bizonytalanok voltak szinte egész évben. Sajnos minket a domaházai futam hozott olyan helyzetbe, hogy nem tudtunk rajta elindulni, mert Zoltánnak lefoglalt utazása volt. A többi versenyen indultunk, mivel az anyagi hátterünk biztosítva volt. Ami jó hír velünk kapcsolatban, hogy a 2018-as szezonunk költségvetése is rendben van, így a MARB Északi régió LK-A2 kupát végig tudjuk csinálni.

Lesz egy pár változás az idei MARB bajnokságban. Mit vártok az idei bajnokságtól?

– Igen van változás bőven! Nehéz még erről valamit mondani, de az időpontok biztos stabilak az ORB miatt. Jobb lett volna legalább egy versennyel többet menni, mi egy kicsit keveselljük a hat futamot. Vártuk, hogy lesznek új szakaszok, de ismét Borsodnádasdon kezdünk. A kategóriánk meglesz becsületesen, úgy néz ki azzal nem lesz gond, a többi a rendezőkön múlik. Mi bízunk bennük, ezért is terveztük ezt a bajnokságot.

Melyik versenyt várjátok a legjobban?

– Mindig a következőt. Már alig várjuk, hogy menjünk.

Milyen eredménnyel lennétek elégedettek az év végére?

– Idén minden versenyre úgy fogunk menni, hogy azt meg akarjuk nyerni. Utolsó lehetőségig küzdeni fogunk, de azzal is tisztában vagyunk, ha ezt meg szeretnénk valósítani, maximálisan oda kell figyelnünk az autó felkészítésére, a pályabejárásnál a pontos felírásra, és a hétvégénk leszervezésére. Tavaly láttuk, hogy hol tudunk autózni a kategóriánkban, megtapasztaltunk szinte mindent az öt verseny alatt és beláttuk nagyon nehéz nálunk 15-20 évvel fiatalabb srácok ellen versenyezni. Összességében szeretnénk dobogón állni az év végén, és ha ez megvalósul, elégedettek leszünk.

Köszönetet szeretnénk mondani a családunknak és a barátainknak, hogy mellettünk vannak a versenyeken. Különösen TÓTH LÁSZLÓNAK (VizsiDesign) és LÉNÁRT SZABINAK, akikre mindig és mindenben számíthatunk!

Együttműködő partnereink és támogatóink:


Comments are closed.