Hat tizedre a dobogótól

Galgóczi Norbertnek a 2019-es esztendő folyamán, egyáltalán nem volt lehetősége versenyautóban ülni, bár ez a tény nem nagyon látszódott meg a Hungaroringen mutatott teljesítményén. A verseny végéig harcban álltak az amatőr kategória dobogójáért, ami végül egy hiba miatt nem sikerülhetett. Norbival beszélgettünk a Szilveszter Ralin történtekről és a közeli jövő terveiről. 

Egy pár mondatban mesélnél nekünk az autóversenyzői múltadról?

– Az autóversenyzést tizenegy évesen kezdtem, amatőr versenyeken. A húszas éveim elején Budapest környéki amatőr versenyeken, egész jó eredményekkel vettem részt. Ebből a legmagasabb szint az Ivánék által rendezett, a RTE verseny volt. Sajnos a pénzhiány miatt nem tudtam intenzíven versenyezni!

Milyen céllal érkeztetek a Szilveszter Ralira?

– Mivel a 2018-as évben kategória első és amatőr abszolút elsők lettünk a Szilveszter Ralin, így nagy volt az elvárásom magammal szemben, bár a 2019-es évben egyszer sem ültem autóban. Így tudtam, hogy nehéz dolgunk lesz. De a dobogó volt a cél!

Elég jól kezdtétek a hétvégét, hiszen az abszolút húszban fejeztétek be a szombati napot.

– A szombati napon minden szuperül indult, jól választottunk gumit és jól indult az autóval való összemelegedés.

Vasárnap folytatódott a jó szereplésetek. A verseny végére viszont épphogy csak lemaradtatok a H/6 kategória dobogójáról.

Vasárnap is minden jól ment, állítgattuk az autót és magamat, látszott is az eredményeken, délutánra kategória második, amatőr abszolút második helyen álltunk. De az utolsó előtti gyorson, három lassító előtt egy autó motorja felrobbant és én hozni akartam a másodperceket, nagy tempóval érkeztem, az olajon nem állt meg az autó. Így bontottam a lassítót, ez tizenöt másodpercünkbe került… Itt úszott el a dobogó. A végén hat tized hiányzott a harmadik helyhez.

Milyen tervekkel kezded a 2020-as esztendőt?

– A 2020-as évben úgy néz ki, végig tudjuk versenyezni az ORC-ben az évet. Még január első három hete alatt kiderül, hogyan lesz az évünk. Szponzorokkal egyeztetünk és ha minden ok, akkor az Eger Ralin startolunk.

Köszönjük a családunknak, akik támogatnak minket. Domonkos Lacinak, Bosch Péternek, akik nélkül nem sikerült volna rajthoz állni és köszönet (Jakab építő team Kft, Good Safety, Kollár produkt ,Win-Car Kft-nek és nem utolsó sorban a Car Color Kft-nek!

Comments are closed.