Hasznos kilométerek gyűjtésén vannak túl

Az idei évben sajnos még nem sok tapasztalatot tudott gyűjteni az Opel Kadettről a Hoffer Zsolt – Bunkoczi László páros… Székesfehérváron viszont már egy teljes versenyt sikerült teljesíteniük, igaz a régi motort rakták vissza az autóba. Zsolttal beszélgettünk a versenyen szerzett tapasztalatokról. 

Sikerült összerakni az autót a Székesfehérvár Ralira?

– Sziasztok! Köszöntöm az olvasókat! Igen, sikerült! Valójában elmondható, hogy a GSi régóta készen van. Cseh Vili és csapata remek munkát végzett vele, sajnos a motorgondjaink akadályozták meg, hogy versenyezhessünk. Ez most sem volt egyszerű, hiszen a régi motorunkat tettük vissza, de végre autóztunk.

A szombati napot feláldoztátok az ismerkedés oltárán?

– A rajt előtt elmondhattuk, hogy a Miskolc Rallye 12-14 kilométere a tapasztalatunk, ezért fel kellett építenünk ezt a futamot. A Historic Bajnokságban szeretnénk menni, ezért nekünk itt nem az eredmény, hanem a megtett kilométerek számítottak. Ez látszott is az első napunkon, próbáltunk folyamatosan tapasztalatokat szerezni az autóról.

A 13-as kategóriában azért dobogós helyezés nézett ki már az első nap után is.

– Igen, de ez nem a mi gyorsaságunknak volt köszönhető, hanem annak, hogy az igen erős és jó kategóriában többeknek gondja adódott. Itt kell elmesélnem, hogy a P13-as versenyzők lenyűgöztek! Nagyon jó hangulat van a kategóriában, megvárják egymást, hogy szükség esetén segítsenek egymásnak és segítenek is!

Mi történt veletek vasárnap?

– A motorunk igen gyengécske és gyorsonként igényelt egy liter olajat. Majd a vasárnapi második gyorson először jobbra, majd balra is elment a kormányszervó. Volt, hogy a visszafordítóban beragadt a kézifékkar és a hosszú gyorson a pedál alá esett az üvegtörő. Szóval volt kalandunk és kaptunk kihívást a futam alatt.

A testedzés hiányára sem lehetett panaszod?

– Nem! 😀 Mindenképp célba szerettünk volna érni, ezért vállaltam szervó nélkül is azt a nyolc gyorsot! Tempónál nem volt olyan nagy gond, de a szűk részek bizony már feladták a leckét! Azt gondolom, hogy a Kadettünk igen jó autó lett. Megküzdöttem vele, de még így is tudtunk kategóriában első időt futni.

Végre célba hozott benneteket a Kadett! Sikerült hasznos tapasztalatokat gyűjtenetek a verseny folyamán?

– A végére második helyre tudtunk befutni! Nagyon örültünk, hogy – bár nem Historic-ban – de eredményesek tudunk lenni az autóval. Sikerült hasznos tapasztalatokat szereznünk. A futóművünk lenyűgöző, a váltót még tanulnom kell, a motor még mindig mumusunk és most igazán gyengécske is! Alig bírom kivárni, hogy újra versenyezhessünk!

A szervizetek környékén szokás szerint pezsgett az élet. 

– Sokan meglátogatták a szervizünket, ahol a Baleset-megelőzési programunk részeként egy szimulátor is üzemelt! Versenyt rendeztünk a résztvevők között és a játék mellett többen ajándékkal is gazdagodtak!

Hogyan tovább? 

– Baranya Kupán indulunk és előtte Veszprémben is találkozunk! Ott leszünk a Baleset-megelőzési programunkkal, Bunkoczi Lacinak pedig Benik Balázs navigátoraként szoríthattok és az is megtörténhet, hogy én is overált húzok!

Köszönjük partnereink támogatását!

Comments are closed.