Hajszál híján elsők

Milyen érzés  0,7 másodperccel lemaradni az első helytől? Erre a kérdésre kerestük a választ a Hídépítő Rallye Sprinten fantasztikusan versenyző Janovich Rolandtól. 
Hát ez nem sokon múlott!??

– Sziasztok! Igen, mondhatni hajszál híján meg volt az első hely az orfűi versenyen.

Mielőtt rátérnénk a verseny részleteire, halljuk hol voltatok eddig???

– Év elején úgy döntöttünk, hogy az autó fejlesztésére szenteljük az időnket, ami eléggé elhúzódott. Belefogtunk egy komolyabb motor projektbe, amit Sárosi Soma barátom tervezett, épített és programozott teljes egészében a hozzá tartozó új üzemanyag-ellátó rendszerrel együtt. Ezen kívül a futóművön is számos pontot áttervezett, amik nagy előrelépést jelentettek a múlt éves technikához képest. Az új kábelkorbács és műszerfal Tiba Ádám keze munkája, mindeközben Májki a fél váltót kicserélte, egyszóval átépítettük szinte az egész autót.

Az eredményt látva sikerült rendesen felkészíteni az autót és magatokat is a versenyzésre!

– Nagyon örülünk az eredménynek, amit sikerült elérni! Nem számítottam rá, hogy Foczkó Ákosékkal fogunk csatázni. Vannak apróságok, amiken simítgatunk még egy picit, javítunk a beállításokon. Én még egyáltalán nem szoktam meg az autót és a slick gumikat, kell jó pár kilométer hozzá, de teljes erőnkkel rajta vagyunk az ügyön!

Hogyan éltétek át a verseny hat gyorsaságiját az autóban?

– Az első gyors volt a legkritikusabb. Nagyon nagy köd volt, nyálkás volt az út is. Ugyanilyen körülmények között mentem itt két évvel ezelőtt, amikor sikerült az első gyorson tetőre rakni a gépet. Ennek ellenére most abszolút első időt sikerült jönnünk. A beíróban egyszerűen nem hittem el! Nagyon jó érzés volt, majdnem elsírtam magam. 😀 Próbáltuk tartani a lendületet a többi szakaszon is és annak ellenére, hogy a visszafele irány valamiért nekünk nem feküdt annyira, minden percét nagyon élveztük a versenynek.

Bosszant az utolsó gyorsaságin elveszített első hely?

– Bevallom, elszomorított a dolog, amikor megtudtam, hogy csak 0,7 másodperccel maradtunk le. Ezúton is gratulálunk Foczkó Ákos és Kiss Balázs párosának, ügyesen küzdöttek az utolsó pillanatig. Mi tapasztalatszerzés és teszt céljából mentünk Orfűre, ami remekül sikerült. Az egész hétvége nagy erőt és élményt adott, amit viszünk magunkkal a következő évre.

Nyugtass meg minket, hogy nem kell ennyit várni a következő versenyetekig! ??

A következő verseny, amin tervezünk indulni idén, az a Szilveszter Rallye. Itt a szokásos utcai gumis verzióval igyekszünk majd látványt autózni a kedves közönségnek és magunknak. Jövőre egy teljes MARB szezont szeretnénk teljesíteni minél sikeresebben, valamint a saját csapatunk teljes felépítése a cél. Szóval ha minden jól megy, nem tűnünk el megint egy évre.
Köszönöm a segítséget a csapatnak, Somának, Öcsinek, Májkinak, Ternónak, Márknak és a RallyParts.eu-nak! #maximal_crew

Comments are closed.