Győzelemmel kezdték az évet

A Szegedi testvérpár az idei évben kategória bajnoki címre hajt. A cél érdekében az első lépést a Borsodnádasd és Balaton között rendezett MARB futamon kellett teljesíteniük. 

Jelentősnek mondható változásokkal indult az idei Északi MARB bajnokság. Ti mit vártok a 2018-as bajnokságtól?

– Igen, a változás jelentős mivel rögtön az első verseny meg lett rendezve. A sok technikai szigorítás után, úgy látszik összegyűlt a mezőny. Kategóriánkban (LK-A2) 11 páros nevezett és ez a szám csak emelkedni fog. A rendező olyan profin bonyolította le a futamot, hogy kilenc óra alatt hat gyorsaságit teljesítettünk és közben megtudtunk nézni egy ORB mezőnyt. Erre lehet építkezni, tervezni. A terveink az évre minden versenyen célba érni lehetőleg a dobogón, mert meg szeretnénk nyerni a bajnokságot.

A Borsodnádasd Ralival kezdtétek a szezont. Szeretitek ezt a pályát?

– Nagyon szeretjük. Igazi rally szakasz, egyetlen hiba, amit lehet benne találni, hogy rövid, kellene még hozzá négy kilométer.

A verseny első köre után sokan panaszkodtak a jeges, vizes útra. Ti hogyan vészeltétek át az első kettő gyorsaságit?

– Izgultunk rendesen. Az első verseny az évben, amire annyit készülsz és rögtön egy extrém körülmény. A borsodnádasdi oldal teljesen jó volt, de ahogy a tetőn átbukkantunk a balatoni új aszfalt le volt jegesedve. Mintha hóautózás lett volna, a tapadást ahhoz tudnám hasonlítani. De ennek ellenére jól sikerült az első kör. A második helyen álltunk két gyors után és ettől az eredménytől teljesen megnyugodtunk.

Mi történt veletek a második kettő körben?

– Mentünk, ahogy csak tudtunk. Minden sikerült, az autó jól muzsikált, de ez kell ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni, nem fér bele semmilyen hiba. Annyira szoros az eleje, hogy folyamatosan tizedeken múlnak a helyezések. A négy gyorsból kettőt sikerült megnyerni, igaz az egyiket tizedre azonos idővel, a tavalyi bajnokkal.

Abszolút tizenötödik illetve kategória első helyezés lett a jutalmatok a verseny végére.

– Az egész napunk úgy telt, hogy hiába jöttek a jó részeredmények, valahogy sosem mi vezettük összetettben a kategóriát. De az utolsó szakasz után mi jöttünk ki jól az adok-kapokból. Nagyon örülünk, egy nehéz versenyt sikerült megnyernünk, és ez az eredmény hozta magával, hogy vezetjük, a bajnokságot, ezáltal mi rajtolhatunk a kategória elejéről a következő versenyen.

A következő verseny Parasznya-Lyukóbánya lesz, ha vasárnap mentek az ORB-vel, de lehet egy Bükkszentlászló-Bükkszentkereszt is, bár erre nem látunk sok esélyt.

– Úgy tudjuk Parasznya lesz. Készülünk rá becsületesen, van munka bőven az autón. A szakaszt szeretjük, csak legyen száraz.

Köszönetet szeretnénk mondani családunknak és a barátainknak, akik ebben a hidegben is velünk voltak a versenyen. Külön köszönet MISIKÉNEK (Kotó Mihály), TÓTH LÁSZLÓNAK (Vizsi Design) és LÉNÁRT SZABINAK, aki a sportbírói feladatai miatt, most csak lélekben volt velünk.

Comments are closed.