Gyorsulnak és fejlődnek

Kalóczkai Szabolcs a Lyukóbánya és Parasznya között rendezett Rallye3-as versenyen kezdte az idei évet, majd átruccantak a Déli régióba, hiszen Magyarbólyon is fontos pontokat lehetett – volna – szerezni. Szabolccsal beszéltünk a verseny után és kiderült, hogy ez lesz élete első interjúja. 

Első interjú veled az oldalunkon. Egy pár mondatban bemutatnád az eddigi autóversenyzői pályafutásodat az olvasóinknak?

– Szia! Igen, ez az első interjúm, nem csak itt, egyébként is. 2015-ben kezdtük az autósportot Kiskunlacházán. Ott mentünk egy évet és 2016-ban mentünk először MARB-on, a zabari sprinten. Nagyon megtetszett és azóta is itt megyünk, Rallye3-ban.

Mi történt veletek a parasznyai versenyen?

– Már nagyon vártuk a parasznyai versenyt. Itt tudtuk kipróbálni az új Laca által épített erőforrást, (nagyon jó lett 😉) az új hátsó hidat és életünkben először a slick gumikat. Hihetetlen, hogy mit tud a motor és a gumi is. Minden szakasz után tudtunk gyorsulni, magunkhoz képest jókat mentünk.

Legutóbb viszont a Déli Régió versenyén tettétek a tiszteleteteket. Miért utaztatok egy verseny kedvéért ilyen messzire?

– Már régóta gondolkodunk egy “déli” versenyen és ez a verseny volt, ami időpontját tekintve könnyen beilleszthető volt. Illetve országos bajnoksággá alakult a Rallye3, úgyhogy két déli versenyen kötelező részt venni.

Hogyan foglalnád össze a versenyetek hat gyorsaságiját?

– Czékmány Norbi barátom javaslatára esőre fejlesztett utcai gumival vágtunk neki a versenynek. Az első két gyorson, amikor rendesen esett az eső, meglepődve tapasztaltuk, hogy a gumik nagyon jól működnek, egész jól lehet velük sietni. Első ránézésre nem tűnt komoly pályának, de minden pályának megvan a sajátossága, ennek a rengeteg aszfalt váltás illetve a fehér aszfalt csúzsóssága, ami némi fejfájást okozott. A harmadik és negyedik gyorsokra az eső szitálásra váltott és ezáltal a fehér aszfalt szinte korcsolyapályává vált. Meg is forogtunk kétszer és így nagy hátrányt szedtünk össze. Az ötödik és hatodik gyorsra megint jött egy kis eső és lehetett gyorsítani egy picit, bár értelme nem sok volt a részünkről. 😅

Nagyon közel voltatok az abszolút tízhez.

– Próbálunk gyorsulni, fejlődni. Most már nyugodtan mondhatom, hogy az autó egész jó nekem kell még fejlődnöm.

Tetszett a Déli régió feelingje? Visszatértek még ide?

– Igen, tetszett! Ott is nagyon jó autók és pilóták vannak, jó volt velük “csitatjtatni”!  🙂 Szeretnénk még délen versenyezni, mondták a déli versenytársak, hogy vannak igen jó pályáik, amiken szívesen mennénk!

Köszönöm a családomnak, barátnőmnek és a Corner rc összes tagjának a rengeteg segítséget, bizalmat és türelmet!

Comments are closed.