Gyorsan kiestek, majd anyák napját tartottak

Egy sajnálatos műszaki hiba miatt Szabó Zsolték gyorsan feladták a magyarbólyi versenyt… Bár fontos lett volna a pontszerzés, de nem szomorkodtak, hanem siettek haza a picihez és megünnepelték az anyák napját. Zsolttal beszélgettünk a rövid versenyük történéseiről és a  Déli régió “problémáiról” is. 

Az első verseny győzelme után elszántan érkeztetek Magyarbólyra?

– Annyira nem. A nevezési zárlat napján döntöttük el, hogy mégis indulunk a versenyen.

Szeretsz nedves, nyálkás pályán, esőben versenyezni?

– Alapvetően nincs bajom az esővel, bár a verseny előtt, ha esik, szó szerint rettegek, aztán mégis megyünk ahogy tudunk. Ennek ellenére voltak már szép eredményeink esőben, meg mentünk botrányosan is. Változó. Azt kell megoldani, ami épp van.

Sajnos csak egy gyorsaságit tudtatok teljesíteni… Mennyire szokott bosszantani egy-egy kiesés, amikor ilyen gyorsan fel kell adnotok a versenyt?

– Most ezt dobta a gép, elkezdett csattogni a féltengelyünk rögtön az első gyorsaságin és az autó sem úgy viselkedett, mint azt szerettem volna, illetve, mint amihez szoktam. Konkrétan nem tudtam az úton tartani az autót és már a versenyre vezető úton félreálltunk megnézni, hogy defektünk van-e vagy mégis mi, mert úgy sétált az úton, mint még soha. Ehhez jött még a féltengelyprobléma és úgy döntöttünk, hogy leadjuk a menetlevelet és kalap-kabát. Összepakoltunk és eljöttünk haza. Nincs mit szépíteni rajta, ebben a formában így nem voltunk versenyképesek. Visszatérve a kérdésedre, 2012-ben álltunk ki utoljára versenyből. Ez most annyira nem bosszantott, mint amikor Baranya Kupán csapágyas lett a motor. Nem tudom, hogy legközelebb hogyan fogok reagálni. Lehet, hogy úgy, mint a Dénes Szabi, hogy szétverem a kormányt, vagy kiütöm a szélvédőt.😊

Bakonyán szeretnénk újra versenyképesek lenni, megteszünk mindent annak érdekében, hogy a kategória elejében tudjunk menni. 

Mi lehetett annak az oka, hogy most jóval kevesebb páros gondolta úgy, hogy neveznie kellene a 3-as kategóriába?

– Nem tudom. Unják. 😊 Mint mindenki, aki tíz éve itt versenyzik délen. Mi is. De mivel nincs más, ezen kell menni. Illetve nem kell, de jelenleg akkor sincs más. Pálya lenne, de a harminc fős mezőnyre inkább választják a rendezők azt, ami kevésbé deficites. Ezt be kell látni nekünk is, hiába szeretnénk 10 km-es igazi rallye pályát, hiába sírjuk vissza azt, ami x éve volt. Nagyjából amúgy ugyanannyian voltunk a teljes mezőnyt nézve, mint Orfűn. Személy szerint nekem nincs bajom Magyarbóllyal, ha nem esik, de esőben a rajthoz vezető bokáig érő sáros nyomvonalat jó lenne végre rendbe rakni, mert ez sokunknak nem tetszett, már 2012-ben sem. Nem primadonnák vagyunk, hogy jaj mi lesz, ha sáros lesz a cipőnk stb., de ez ügyben a település tehetne lépéseket, építési törmelékkel, bármivel. Ötletek lennének, illetve vannak, csak azok nem érnek célba.

Ki vigyázott a picire, amíg anya és apa versenyzett?

– Mamáék vigyáznak rá ilyenkor, de ha ezt az oldalát nézzük a hétvégének, akkor siettünk haza hozzá, 11-re otthon voltunk. Anyák napoztunk. 🙂 

Köszönjük támogatóink bizalmát.

BASE-INVEST KFT., ÁGI-FON KFT. BG MÉRNÖK ZRT., KONSTRUKTOR ÉPÍTŐ KFT., PLAN-DENT KFT., PRESTING OPTIMUM MÉRNÖKI ZRT., VIRIDIS-ÉRTÉKADÓ KFT., badogosuzletpecs.hu

Találkozzunk Bakonyán és legyünk minél többen, ne haljon meg a déli régió!

 

Comments are closed.