Gyorsan elment a kedvük…

Az Aczél Rallye Team versenyzői, József és András, akik köztudomásúlag egy apa és fia páros, az idei évben felváltva vezetik a kis Honda Civicet a Rallye-3-as bajnokságban. A sajókazai versenyen József ült a volán mögé, az versenyről viszont Andrást kérdeztük. 

A Bakonya Ralllye után beszélgettünk veled utoljára, azóta viszont már indultatok a bózsvai és a porrogi versenyen is.

– Igen, Bózsván én vezettem, de a verseny sajnos nem sikerült jól, mert a Honda a harmadik gyorsaságin megállt és még kaptunk egy ötven másodperces büntetést is, mert a várható rajtidőnkre nem mentünk oda a rajtba és az utolsó két gyorsaságira már ki sem mentünk, mert leesett az eső is és a kedvünk is teljesen elment az egésztől. A porrogi verseny már jobban sikerült, édesapám vezetett, a Honda hibátlanul működött, jó kezdés után a második gyorson elvittünk egy lassítót, a gumi beszorult az első kerék mögé és emiatt sok időt vesztettünk, de a FWD kupa dobogóját még el tudtuk csípni a verseny végére.

Hogyan szoktátok eldönteni édesapáddal, hogy mikor ki üljön a Civic volánja mögé?

– Idén nem tervezet egyikünk sem teljes bajnokságot, ezért akinek az adott pálya jobban tetszik, az megy rajta, de persze próbáljuk úgy összehozni, hogy nagyjából ugyanannyi versenyen tudjunk mindketten menni.

A sajókazai verseny reggelén az időjárás igencsak hűvös volt, a pálya pedig ennek köszönhetően eléggé csúszós.

– Tudtuk, hogy a pálya nagyon fog csúszni, készültünk is rá, de sajnos az első gyorsaságin megpecsételődött a sorsunk, mert egy ladás „versenyzőt” utolértünk nagyon gyorsan és ő nem volt hajlandó körülbelül egy kilométeren keresztül elengedni… Lépésben tudtunk csak mögötte menni, még az egyenesben is kacsázott előttünk, a célban pedig még neki állt feljebb… No comment…

Mi történt veletek a verseny további részében?

– Ez az incidens sajnos nagyon elvette a kedvünket a továbbiaktól, nagyon sok időt vesztettünk miatta, de próbáltunk felpörögni, a többi gyorsaságin nem volt semmi problémánk, kivéve a gumitaktikánk… A gumiválasztás egyszer sem sikerült jól, mindig pont az ellenkező gumit tettük fel, mint ami jó lett volna az adott körülményekre.

Azért gondolom a kategória második helyezéssel nem vagytok elégedetlenek.

– Elégedetlenek nem vagyunk, nagyon jót csatáztunk a második helyért a Citroenes párossal, akik sajnos az utolsó gyorsaságin kiestek. Voltak biztató részeredményeink, de nagyon szoros az eleje, nagyon ügyesek a srácok, fel kell kötni a gatyát.

Sokan tudják rólad, hogy Fehérvári Csabának is navigálsz a Historic bajnokságban. Ott milyen eredményeket sikerült eddig elérnetek az idei évben.

– Csabival az eddigi évünk várakozáson felül alakul, külföldön a Mitropa Kupában is voltak dobogós helyezéseink és vezetjük a Magyar Historic bajnokságot abszolútban, a bajnoki cím Nyíregyházán fog eldőlni!

Köszönjük a segítséget családomnak, támogatóinknak: Duna Autó Zrt., A és M 2001 Kft., vonohorogszereles.com, Boxutca Gumiszervíz, futomu.com, Szentendrei Kinizsi Honvéd S.E.

Comments are closed.