Győrfi Dávid gőzerővel készül élete első autóversenyére.

Szia Dávid! Ha jók az információim készültök a Pécs-Eszék Ralira?

Sziasztok kedves RallyFeeling.hu olvasók! Igen-igen, jól értesültetek. Gőzerővel készülök életem első autóversenyére.

Mit keres egy fotós a kormány mögött?

Jogos a kérdés, és helytálló is. Nos, már egészen kicsi koromban megfertőzött az autósport világa. Emlékszem még, volt egy sárga pedálos gokartom, már azzal nagyon bátran űztem az ipart.
Viccet félretéve, most oldalt váltunk, és feladatot is. Fotósként már negyedik éve figyelem és örökítem meg a hazai autósport eseményeket. Mindig csodálattal ámulom, hogy mennyi mindent kibír ember és gépezet egyaránt. Azt az összetettséget, azt a precizitást, és azt a családi légkört és miliőt amit a versenyzés nyújt, úgy érzem kár lenne kihagyni. Körülbelül már ötödik éve szimulátorozom is, szép eredményeket hozva az online világból.

Honnan jött az ötlet és milyen technikával indultok a versenyen?

Azon a bizonyos közösségi oldalon felröppent egy hír, hogy esély van a Pécs-Eszék Rally feltámasztására. Ezzel egy időben már motoszkált is a fejemben egy gondolat, de azonnal elvetettem. „Mivel is indulnék? Hogyan? Kivel?”

Amint biztos alapokon állt a rendezvény, úgy voltam vele, hogy ugorjunk neki!

A technika a már jól bevált, és utcán a mai napig hibátlanul teljesítő második generációs Suzuki Swiftem lesz. Úgy gondolom, hogy mindenképpen egy utcai autóval célszerű elkezdeni, nem úgymond „hű bele Balázs” módjára. Jelenleg erre van anyagi keret, és kellően felkészítve csodás gépezet arra, hogy beletanuljon az ember ebbe a sportba.

Mit rejt pontosan önmagában a Pécs-Eszék Rally?

A hazai rally történelem újból felelevenedik, hiszen a Pécs-Eszék Rally egy vérbeli túraverseny lesz. Tájékozódás, az előírt átlagsebesség tartása az adott szakaszon, s ha jól tudom, akkor egy szlalompálya is vár ránk Horvátországban.

Mit kell tudnunk a navigátorról? 

Navigátoromnak mindenképpen egy tapasztalt személyt szerettem volna választani, aki már jártas az itiner olvasásban, és a kellő kapcsolat és összhang is megvan közöttünk. A választásom Patkó Gáborra esett, aki szemtelenül fiatal, ügyes. Úgy érzem, hogy nem lesz gond, a tájékozódást illetően.

Milyen céllal indultok a versenyen?

Elsőként is cél a cél. Ezt tűztük ki magunknak mindenekelőtt. Annyit ígérhetek, hogy kellő tisztelettel, és alázattal állunk a verseny elé, és megpróbáljuk kihozni magunkból a maximumot!

 

 

 

Comments are closed.