Gyerekkori álmok váltak valóra

Orosházi Szabolcsnak egy gyerekkori álma teljesült azzal, hogy indulhatott a legendás Salgó Ralin. A Historic mezőnyében nagyon szépen helytálló pilótával beszélgettünk a versenyen szerzett élményeiről.

Ha jók az információim, akkor Salgótarjánban az első historicos versenyeden indultál.

Igen, az első historicos versenyemen indultam, amit nagyon vártam, hiszen egy gyerekkori álmom vált valóra ezzel a versennyel.

Bár az autódat egy előző versenyen Ördögh Mixi személyében egy “legenda” már kipróbálta.

Igen, Ördögh Mixi keresett meg, hogy a székesfehérvári versenyre kölcsön adnám-e az autómat. Természetesen igent mondtam, bár az autó sprintes volt. Elkezdődtek a munkák, az autót homológgá kellett varázsolni, amiben Mixi rengeteget segített. Önzetlenül intézte a papírokat, gépkönyvet, nagyon köszönöm neki és külön köszönet Gerencsér Berninek és Csernai Zsoltnak is a segítségért.

Mennyivel igényel másabb felkészülést egy ORB verseny, mint egy MARB-os rendezvény?

– A felkészüléstől kicsit tartottam, a sprintek lényegesen rövidebbek, nincs etap sem. Belecsöppentem az ORB historicos mezőnyébe, ami egy nagyon komoly, fantasztikus, szép autókkal tarkított mezőny. A kondícióhoz csak annyit, hogy erőnlétben nagy felkészülést igényel egy ilyen verseny.

Halljuk, hogyan sikerült a versenyetek.

Kicsit tartottam a versenytől, milyen kihívások lesznek, az autó hogyan viselkedik majd egyenlőre az utcai gumikon. Az első gyorsasági nagyon tetszett és az eredménynek is örülök. Rögtön egy kategória első időt sikerült mennünk. De ez csak a bemelegítés volt, másnap jött az igazi verseny. Cered-Zagyvaróna következett, ami nekem nem nagyon feküdt, látszott is az eredményén. Jöttek a lobogós pályák, amiket szeretek, ott már magamra találtam. A végére az aksi tönkrement, de sikeresen beértünk. Sajnos az utolsó gyorson a világítással probléma volt, de őrültünk, hogy itt lehettünk A kilencedik gyorson futott időnknek is nagyon örültünk, ami  egy kategória első, és egy abszolút negyedik helyre volt elég! 

A verseny vége felé már sötétben versenyeztetek. Nem zavartak a megváltozó látási körülmények?

A sötét egy picit megtréfált, ez látszódott is a tizedik gyorson futott időmön, de alig láttunk, tapogatózva jöttünk. Összességében, ha minden oké, akkor szeretem a sötétet.

Mik a tervek az év hátralévő részére?

Szeretnénk indulni Pécsen és Nyíregyházán is. Egyenlőre csak szeretnénk, még nem állt össze a költségvetés, dolgozunk rajta.

Szeretném megköszönni a segítséget a családomnak, szponzoromnak Hoffer Gézának, barátoknak, ismerősöknek, akik segítettek ebben, amit álmodni sem mertem.

Comments are closed.