Gokartot hozott a tavalyi nyuszi!

Kijelenthetjük, hogy a Kovács családban hagyomány az autóversenyzés, hiszen már s szülők is versenyeztek, majd a fiúkat is magával ragadta a rali légköre, atmoszférája. Mondhatjuk, hogy a vér nem válik vízzé, hiszen már Tamás fiát, Félixet is megcsapta a benzingőz. Kovács Tamással beszélgettünk az idei év utolsó szlalomversenye után. 

Első interjú veled a RallyFeeling.hu oldalán. Egy pár mondatban mesélnél nekünk az eddigi autóversenyzői pályafutásodról?

– Már gyerekkorunkban érdekelt az autóversenyzés, hiszen a szüleink is versenyeztek a 80-as években (Ladával). A 90-es években a siklósi kis versenyeken vettünk részt. 2002-ben kezdtük a Rally Sprint keretein belül kocsizni tesómmal, egy Zastavával. Szinte minden versenyen részt vettünk minden évben. A Zastavával öt évig mentünk és a lényeg, az élmény és a részvétel volt. Na meg a jó bulik és főzések a szervizparkban esténként. 🙂  Öt év után, az öreg “Zastit” követte a Yugo, amivel a mai napig versenyzünk. 2013-ban Bajor Zoltán (MIFU) épített nekünk motort a Yugo-ba, ami hatalmas élményt nyújt a mai napig. Jelenleg a Siklósi Autó Motorsport Egyesület tagjaként rójuk a kilométereket.

Viszont a családban nem csak te versenyzel! 🙂

– Már kiskorában sokat néztük a ralis videókat Félix-el és jártunk autóversenyekre is. Kisfiamnak a tavalyi nyuszi hozott egy gokartot és ezzel megfertőzte a benzingőz. A gép felkészítésében sok segítséget kapunk Ambrus Norbi barátomtól!

A Sopia Net szlalomversenyen indultatok utoljára. Hogyan sikerült a versenyetek?

– Ezen a versenyen már az új gokarttal indult Félix, amit egy 200 cm3-es, négy ütemű Honda motor hajt. Minden körben javított az idején. A kis Yugo is jól teljesített, habár az első körben nem sok közöm volt a pályához, de körről körre jobb volt és nagyon tetszett a pálya.

Egy kicsit sem félted Félixet, amikor látod száguldozni?

– Minden apában benne van az aggodalom, de nagyon szeret vezetni. Az első versenyen bebizonyította, hogy fegyelmezett és hallgat az apjára. Nagyon büszke vagyok rá!

Milyen tervek vannak a jövőben a Kovács családban az autóversenyzéssel kapcsolatban?

– Most egy kis téli szünet, aztán tavasszal folytatás. Mind a Yugo-val, mind a gokarttal szeretnénk jövőre minél több helyszínen megmutatni magunkat és a járgányokat, legyen az helyi rendezvény, szlalomverseny, vagy Siklósi Mini Rallye.

Köszönjük a segítséget édesapánknak! (API) Tesómnak néha a navigálást! (ZITA) Feleségemnek, hogy elviseli ezt a nem olcsó hobbit! Dömény Sándornak a gumik szerelését! És az egész család támogatását! Szponzorok híján ez egy családi „vállalkozás”. És végül egy szlogen: „A Zastisok mindig is a Zastisok maradnak!” 🙂

 

Comments are closed.